George Cheetham mesél a wimbledoni teniszbajnokságon betöltött szerepéről, mint hivatalos fogorvos és arról, hogy milyen vészhelyzetekkel kellett megbirkóznia.

Mivel jár a wimbledoni fogorvos szerepe?

Ha a wimbledoni bajnokságon részt vevő játékosoknak, csapattagoknak vagy VIP-nézőknek bármilyen fogászati vészhelyzetük van – akkor én vagyok az első, aki segít. A problémával küzdő személy fel tud jönni az egyik rendelőmbe, ahol egyből megvizsgálom és kezelem.

Hogyan kapta meg ezt a pozíciót?

Mivel Wimbledon Village-ben már évek óta helyi rendelőnk van, jó hírnevet szereztünk a helyi közösség körében.

A tenisztorna egészségügyi szolgáltatói felvették velem a kapcsolatot, majd megkérdezték, hogy tudnék-e segíteni. Ez egy olyan szerepkör, amelyben már néhány éve segítek.

Kellet már SOS kezelnie embereket a torna során?

Igen, többször volt már rá példa. Nyilvánvalóan nem mondhatom meg, hogy kiket kezeltem. De teniszjátékosokat és a csapattagjaikat is kellett.

Milyen vészhelyzetekkel kellett eddig megbirkóznia?

Mindenki azt hiszi, hogy egy teniszütővel történt balesetről van szó, vagy arról, hogy valaki elesik. A valóság az, hogy inkább a szokásos vészhelyzetekről van szó – például egy letört zápfog vagy bölcsességfog problémák.

Nem olyan elbűvölő, mint amilyennek hangzik. Még mindig várom, hogy egy verseny győztese megemlítse, hogy én voltam az oka annak, hogy megnyerte a versenyt!

Volt valami, amire fel kellett készülnöd?

Csak arra kell figyelnem, hogy mindig elérhetőnek kell lennem, ha bárkinek problémája van. Szerencsés vagyok, hogy a rendelő és a kollégáim is készen állnak, amikor szükségem van rájuk. Ha pedig munkaidőn kívül történik valami, egy üveg borral akkor is meg tudok győzni valakit, hogy segítsen nekem asszisztálni.

Forrás: dentistry.co.uk