Az egyedi alátámasztások könnyebben kezelhetővé, személyre szabhatóbbá, esztétikusabbá és biológiailag hatékonyabbá tehetik a fogpótlást, ennélfogva fontos szerepet kell majd játszaniuk a jövő fogorvoslásában – számoltak be róla a november 26-i ingyenes internetes szemináriumon a DT Study Club szervezésében.

A fogpótlásokra való egyre nagyobb igény az egyéni eltérések révén változatossá teszi a fogorvosok és a fogtechnikusok munkáját, ugyanakkor az ilyen beavatkozások megtervezése nagy felelősséggel jár, illetve alaposabb anyagismeretet igényel. A csontba és a szájba ültetett implantátumok mind nagyobb szerephez jutnak emiatt.

Az egyedi alátámasztások esztétikai és higiéniai előnnyel is járnak. Az eredmény akár cement közvetítőközeg felhasználásával is javítható, ugyanakkor több megoldás áll rendelkezésre a feladathoz.

Az egyórás online kurzust Dr. Kay Vietor tartotta, aki gyakorlati példákkal illusztrálta mondandóját. Az egyedi alátámasztások témakörében szóba került a titánium és a cirkónium-oxid is. Az előadónak chaten lehetett feltenni a kérdéseket, majd a végén kitölteni egy feleletválasztós tesztet a továbbképzési kreditpontok megszerzéséhez.

Hasonló webináriumokra a dtstudyclub.de oldalon lehet jelentkezni.

Forrás: www.dental-tribune.de