Fort Collins: a Waterpik az első szájzuhany-márkaként egy olyan négyhetes, randomizált, kontrollos klinikai vizsgálatban vett részt, ahol rezgőfrekvenciális elektromos fogkefe mellett vizsgálták az eszköz működésének hatékonyságát. A vizsgálat alapján írt tanulmány megállapította, hogy bár a szájzuhany csak az oszcilláló – rezgőfrekvenciális – elektromos fogkefével társítva javította a szájegészséget, használatával az enyhe vagy közepesen súlyos ínygyulladás kezelése szignifikánsan jobb eredményekkel párosult. Ez a tanulmány kiegészít egy korábban közzétett kutatást is, mely kézi vagy ultrahanggal működő fogkefék hatékonyságáról szólt: függetlenül a használt fogkefe típusától és minőségi osztályától, a Waterpik szájzuhany jelentősen hatékonyabb a plakk eltávolításában és az íny egészségének, állapotának javításában, mint az önállóan alkalmazott fogmosás.

A vizsgálatban 70 felnőtt résztvevőt vizsgáltak; a jelöltek a Waterpik Water Flosser plusz az Oral-B Pro 2000+Precision Clean Brush Head (WF) csoportba, vagy az Oral-B Pro 2000 Precision Clean csoportba (OR) kerültek. A vizsgált tulajdonságok a plakkeltávolítás mértéke, valamint az ínyállapot-javítási képesség voltak.

A klinikai vizsgálat után a vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a Waterpik Water Flosser és az Oral-B Pro 2000 együttes használata+Precision Clean Brush Head szignifikánsan hatékonyabbak, mint ugyanezen fogkefe és kefefej használata önmagában.
A WF használattal:
– 37 százalékkal hatékonyabb az ínyvérzés csökkentése
– 36 százalékkal hatékonyabb az ínygyulladás csökkentése
– 33 százalékkal hatékonyabb a plakk csökkentése.

 Ezenkívül a résztvevők által kitöltött kérdőív feltárta, hogy mindkét csoport alanyai úgy érezték, a Waterpik szájzuhany és az Oral-B Pro 2000 fogkefe könnyen használható, a termékek használati utasításai világosak és könnyen követhetők.

A vizsgálatban résztvevő Waterpik Water Flosser készüléket is használók 91% -a azt mondta, hogy a szájzuhanyt a vizsgálatot követően is alkalmazni fogja.

„Minden fogorvosi rendelésem végén a betegeimnek azt javaslom, legyen szájápolási rutinjuk része a Waterpik szájzuhany használata” – mondta Dr. Chris Strandburg fogorvos. Első kézből meggyőző eredményeket tapasztaltam a saját betegeimen, nyilvánvaló volt, hogy önmagában a fogmosás nem elegendő a megfelelő szájhigiéné kialakítása és fenntartása érdekében.”

“A Waterpik klinikai és szakmai igazgatója azt nyilatkozta: “Folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan, klinikai szempontból releváns és tudományosan megalapozott eredményeket szolgáltathassunk, melyek kielégítik célfogyasztóink igényeit, miközben megmutatjuk azt is, hogy a Waterpik szájzuhany egyszerű és hatékony alternatívája a fogselymeknek és az
interdentális keféknek.”

A tanulmánnyal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.waterpik.com/oral-health/pro/clinical-research/water-flosser-oral-b-electric-toothbrush-inflammation-2020/ webhelyre .

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.