Akkor miért vállal kockázatot mégis?

Az idejétmúlt, hagyományos kialakítású koronaeltávolítók veszélyesen nagy húzóerőt fejtenek ki a parodontális ligamentumokra, és fordítják az eltávolító erő nagy részét a szalagok megnyújtására ezzel szükségtelen traumát okozva a páciensnek, és gyakran károsítva, vagy éppen eltávolítva a preparált fogcsonkot… kéznél van az ügyvédje telefonszáma?

A WAMkey teljesen kockázatmentes!
A WAMkey szabadalmaztatott egyedi szeparáló tevékenysége lehetővé teszi, hogy a korona a legkisebb ellenállás útját kövesse. Tény, hogy a leggyengébb ponton fejti ki hatását, ezzel gyengéden leválasztva a cementet. A páciensnek okozott fájdalom és a sérülés kockázata nélkül.

01_concept_wk_dissociation 00_concept_wk_arrachement_bascule 04_concept_wk_couronne_preservee

A WAMkey elválasztja a koronát a pillérfobármilyen húzó, vagy oldalirányú erő alkalmazása nélül. A WAMkey nem lehúzza a koronát, hanem tulajdonképpen letolja alóla a csonkot! Tökéletes! Ennélfogva nem áll fenn a fractura, vagy a korona alatti felépítmény eltávolításának kockázata.

A WAMkey kizárólag egy természetes nyomóerőt fejt ki a támasztó fogon, ami fokozatosan növekszik, amíg a korona könnyedén le nem mozdul – ütés, károsodás és kényelmetlenség nélkül.07_concept_wk_creation_fenetreA WAMkey megőrzi az eltávolításra kerülő koronát, vagy hidat, így lehetővé téve az ideiglenes vagy végleges újrafelhasználást. A korona fő részei (a széli záródás vonala, az occlusalis felszín és a kontakt pontok) sértetlenek maradnak. Ezen felül a legtöbb esetben a kezdeti nyílás kialakítható fúróval a linguális felszínen. Miért fontos ez?
Azért, mert az eltávolítása után így a pótlás megőrzi mind a mechanikai, mind az esztétikai tulajdonságait. Ily módon egy kis direkt kompozit-javítással, vagy fogtechnikai javítással a további ideiglenes, vagy tartós felhasználás lehetséges.
Miért költene pénzt feleslegesen?

Az idejétmúlt hagyományos módszerekkel a koronaeltávolítás időigényes és költséges lehet, az eredmény pedig bizonytalan. A WAMkey-vel, az értékes ideje megmarad, mivel az eltávolításhoz szükséges ablak nagyon kicsi. A teljes korona levágásának elkerülésével megkíméli a kézidarabokat és a fúrófejeket is. Azt se felejtse, hogy a koronát sok esetben később felhasználhatja, mint ideiglenes, vagy hosszútávú fogpótlást. Bónusz!
Hogyan működik?

Először keresse meg a leginkább hozzáférhető pontot a koronán. A cél a csonk occlusalis és a korona belső felszíne közötti cementréteg megtalálása. Utána fúrjon egy vízszintes ablakot a koronán. Nagyobbítsa meg ezt az ablakot, amíg rajta keresztül meg nem látja a cementréteget. Ezután, mikor meggyőződött róla, hogy a rés a cement szintjében van, mélyítse az üreget, amíg el nem éri a preparált csonk felezővonalát. Kissé terjesszük ki a nyílást, egy vízszintes négyszöget formálva. Végül vezesse be a kulcsot a rés mélyére, majd egyszerűen fordítsa el a nyelét. Korona eltávolítva!11_concept_wk_descellementSok esetben becsaphatja, hogy a WAMkey nem ütközik semmilyen ellenállásba; ilyenkor még a páciens sem érez semmit, szóval legyen figyelmes és kérje meg páciensét, hogy hallgassa a hangokat… Általában 1 és 3 perc közötti időbe telik az egyes koronák eltávolítása. Különleges esetekben (például csapos felépítményekről való koronaeltávolításkor) kissé tovább tarthat (legtöbbször 4 és 8 perc közötti ideig).