Használja az egyedüli technikailag korrekt módszert, ami a csapot a gyökér sérülésének kockázata nélkül, gyorsan és megbízhatóan távolítja el. WAM-X. Egy egyszerű mechanikai törvényszerűséget kihasználva, a WAM-X lehetővé teszi önnek, hogy egy csap eltávolítása csupán 5-10 percet vegyen igénybe. A villák mozgása olyan erőket ébreszt az occlusalis gyökérfelszín és a csap alapja között, ami nem eredményez fájdalmakat, vagy kockázatot páciense számára. A WAM-X használata látványos eredményekkel fog járni, még mobilis fogakon is.

A WAM-X teljesen fájdalom- és kockázatmentes. Köszönhetően a villák szabad forgathatóságának, a WAM-X automatikusan igazodik a legkisebb ellenállás irányának megfelelően. Ez lehetővé teszi a csap számára, hogy amint elengedett a ragasztás, a csap pontosan azon az útvonalon mozduljon kifelé a csatornából, amelyiken oda behelyezésre került. A gyökér minden esetben minimális kompresszió alatt van, ez minimalizálja a gyökérfractura kockázatát, húzóerő viszont sosem lép fel a szerkezet kialakításának köszönhetően.

Bizonyos szituációkban (pl. endodontalis fertőzés hátsó linguális gyökéren) a sebészeti beavatkozás majdhogynem lehetetlen vagy eredménye megjósolhatatlan. Köszönhetően kompakt formájának, a WAM-X lehetővé teszi önnek bármelyik fog elérését, és így a csap, vagy richmond-korona eltávolítását, hogy a gyökércsatorna újbóli gyökérkezelése megtörténhessen. Ez a WAM-X!

Hogyan működik?
Készítsen néhány előzetes röntgenfelvételt a szituáció előzetes értékelése érdekében.
Alakítson egy „U”- alakú rést a csap körül, annak lokalizálásához. Utána apránként vegye el a maradék anyagot a kialakult rés és a gyökérfelszín között. Alkalmazzon maximális erejű ultraszónikus hullámokat 1-2 percig a csap minden oldalán. Válassza ki a megfelelő méretű villákat és helyezze be a nyélbe az animáción látható módon, egymással szemben.

Tartsa a WAM-X villáit zárva, és vezesse be őket, amennyire gyengéden csak lehet, a gyökér és a csap alapja közé. Szorítsa meg a fogót, miközben határozottan rányomja ujját a pótlás tetejére. Ez megelőzi a csapos felépítmény kilövését a ragasztás oldódásakor. A villák egymástól való távolodása el fogja távolítani a csapot.