Több mint 23 000 látogató 144 országból – az iparág pozitív fejlődésre számít az elkövetkező hónapok során.

Az IDS 2021, amely négy nap után 2021. szeptember 25-én, szombaton ért véget, a COVID utáni korszakban a globális fogászati ipar által remélt impulzusokat adta. “A nemzetközi fogászati családon belül visszatért az optimizmus” – mondta elragadtatással Mark Stephen Pace, a Német Fogászati Ipar Szövetség e.V. (VDDI) elnöke. “Intenzív megbeszéléseket folytattunk az érdeklődő látogatókkal, és a legtöbbjük végül befektetési döntést hozott. A döntéshozók közül sokan tudatosan a vásáron kötötték meg ügyleteiket. Ezt a jelzést kifelé is kommunikálhatjuk: A német fogászati ipar halad előre. Megoldásokat kínálunk a nehéz időkben. A kiállítók, akikkel beszéltem, kifejezetten örültek, hogy ott lehettek az IDS-en. Én pedig meg vagyok győződve: Az IDS-t követő piaci forradalmakból profitálni fognak! Így működik ez az üzleti életben: A kiállítócsarnokban jelen lévő vállalatok minden bizonnyal vállalkozói kockázatot vállaltak a vásár előkészítése során, ami annál is inkább örömteli, hogy végül learathatták a megérdemelt sikert és piaci részesedést.”

Oliver Frese, a Koelnmesse GmbH operatív igazgatója számára az IDS 2021 szintén egyértelműen az iparágon belüli optimista hangulatot hangsúlyozta: “A kiállítók és a látogatók mindegyike láthatóan örült annak, hogy közvetlenül személyesen ápolhatták a kapcsolatokat, élőben tapasztalhatták meg a termékeket, és a nap végén a számos kapcsolatépítő esemény során személyes találkozókat folytathattak. Ezért az IDS 2021 kiemelkedő szerepet játszik az iparág újraindításában, és természetesen a vásáripar újraindításában is összességében. Az IDS 2021 továbbá az első olyan IDS, amelyet hibrid rendezvényként rendeztek meg. Ez azt jelenti, hogy egyrészt voltak fizikai találkozási helyek, itt Kölnben a kiállítási csarnokokban, és emellett a digitális platformon, az IDSconnect-en is, amely további bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőségeket kínált, ami nagyon jól sikerült.”

Az IDS ismét bebizonyította, hogy a nemzetközi fogászati ipar vezető globális szakvására: Az IDS 2021-en 114 országból több mint 23 000 szakmai látogató vett részt, hogy tájékozódjon 59 ország 830 kiállító cégének kínálatáról. Különösen a világ számos régiójának korlátozott utazási lehetőségei mellett az IDS ismét győzedelmeskedett erős nemzetközi vonzerejével. A kiállítók 72 százaléka külföldről érkezett, akárcsak a látogatók 57 százaléka – Európából, különösen Olaszországból, Franciaországból és Hollandiából, Kelet-Európából, a Közel-Keletről és a tengerentúlról. A látogatók döntéshozatali kompetenciája döntő egy vásár sikere szempontjából, és itt az idei IDS-en is rendkívül magas volt a szint – mind nemzeti, mind nemzetközi szinten” – összegezte Dr. Markus Heibach, a VDDI pénzügyi igazgatója. Egy látogatói felmérés első értékelése megerősíti ezt a benyomást: Így az idei IDS látogatóinak közel 85 százaléka részt vesz a beszerzési döntésekben, sőt 33 százalékuk döntően. A látogatók több mint fele számára a meglévő üzleti kapcsolatok ápolása és az új üzleti kapcsolatok kialakítása a fő oka az IDS látogatásának. A látogatók jó kétharmada nagyon elégedett volt a kiállítási kínálattal és azzal, hogy mennyire sikerült elérni a kitűzött célokat, és 85 százalékuk ajánlaná egy jó üzleti partnerének, hogy látogasson el az IDS-re. A válaszadók mintegy 70 százaléka már most tervezi, hogy ellátogat az IDS 2023-ra.

Forrás: https://www.english.ids-cologne.de/press/press-releases/press-releases-of-ids/?fairnumber=0200&fairyear=2021&pressrelease=22&language=EN%20(GB)&abbreviation=EN%20(GB)&datei=pm_0200_2021_22_EN%20(GB).xml