Engedélyének feladásával Stein legkorábban 2 év múlva igényelheti az újra. Ha elég szerencsés ahhoz, hogy új engedélyt kapjon, a nyilvántartásban akkor is össze fogják kötni a régivel.

A nyomozás szerint Stein drogfüggősége miatt 1998-ban már segítségért folyamodott. A fogorvosi felügyeleti szervnek erről egészen 2011 júniusáig nem volt tudomása, csak egy névtelen panasz beérkezése után figyeltek fel a problémára.

Stein Vicoprofen és Vicodin függő volt. A gyógyszereket receptre írta fel, majd saját betegeit kérte azok kiváltására, akik a következő kezelésre magukkal kellett vigyék a gyógyszert. A kezelés ideje alatt pedig saját maga használta fel a kiváltott szereket.

Stein 3 embert fertőzött meg a használt tűkkel és fecskendőkkel. Mindez azt követően derült ki, hogy a Coloradói Közegészségügyi Hivatal levélben hívta fel a 8.000 érintett figyelmét az esetleges HIV, Hepatitis B és C fertőzöttségre.

A Fogorvosi Kamara Steint az év elején felfüggesztette. 2005-ben egy betege nevére állított ki receptet, majd ő maga váltotta ki a gyógyszertárban, amit ezt követően fel is használt. Valószínűleg több alkalommal is a szerek hatása alatt dolgozott.