A kerámiák területén végbemenő folyamatos fejlesztések lehetővé teszik a minél anatómikusabb koronák és hidak elkészítését. A nagy szilárdságú polimereket egyre többet használják átmeneti, vagy hosszú távú ideiglenes megoldásként. A dentCreate virtuális, teljesen állítható artikulátor modulja a páciens egyedi ízületi mozgásainak pontos szimulációját teszi lehetővé a lehető legtökéletesebb rágó- és vezetőfelszínek kialakítása érdekében. Más, középkategóriás virtuális artikulátorokkal összehasonlítva az Activity 880 dentális szkenner szoftver szabadalmaztatott technológiája a condylus pozíciójának precíz átvitelét teszi lehetővé a dentCreate! virtuális artikulátor modulba.

Az egyénileg állítható paraméterek, mint a horizontális fejecspályaszög, a Benett- szögek, a retrúzió és a korai oldalmozgások az anatómikus szituációval együtt kerülnek kiszámításra. A statikus és dinamikus jellemzők, mint a korai, vagy hiperbalansz érintkezések kiiktatásra vagy beállításra kerülnek, az értékek pedig a CAD rendszerbe kerülnek átvitelre. Ez kiküszöböli az időigényes laboratóriumi, vagy szék melletti utómunkákat.

• a condylaris helyzet precíz átvitele (Avtivity 880 használatával)
• teljesen állítható virtuális SAM, Artex vagy Baumann artikulátor
• lehetővé teszi a funkcionális okklúzió beállítását
• az utómunkák idejének jelentős lerövidítésével időt spórol
• jobb minőségű restaurátumok a rétegvastagságnak és a javított dinamikának köszönhetően nagyobb stabilitású fazetták miatt.
Implantátumfej modul

A lehető legegyedibb implantátumok hozhatóak létre a dentCreate! pillérfog moduljával. A fordított tervezés biztosítja az implantátumfej ideális méretét és formáját. A gingivális profilt és az ínyre kifejtett nyomást is számításba véve esztétikailag kedvező és tartós fogpótlás készülhet. Az egyedi implantátumfej kialakításakor a cirkónium-dioxid és a titánium választható alapanyagként közvetlenül csavaros illesztéssel, vagy hibrid felépítményként az ismertebb implantátum gyárók esetében.

• egyedi implantációs fejek
• csavarral rögzített, vagy hibrid koronák, vagy hidak
• egyedi gingivális profil
• egyedi alveoláris és papilláris formázás

A dentCreate! saját szkennelési könyvtárában megtalálható:
CADstar, Camlog , DDG Digital Dental Group, Medentika, Medentis, Thommen Medical, NT-Trading, Prowital, Zfx

Egyedi implantátumfejek hozhatóak létre a következő implantátumokhoz:
Astra Tech Osseo Speed, Biohorizons Internal, BIOMET 3i Certain, BIOMET 3i Osseotite, BTI-Hex. Externa, Camlog, Dentsply-Friadent/Frialit Xive, ICX templant, Implant Direct Legacy, Implant Direct Replant, Implant Direct Swishplant, Klockner SK2, Megagain EZ-Plus, Megagain Restore, Nobel Biocare Branemark, Nobel Biocare- Nobel Active, Nobel Biocare Multi Unit, Nobel Biocare- Replace Select, Prowital, Straumann Bone Level, Straumann SynOcta, Thommen Medical , Zimmer Tapered Screw-Vent

A fenti nevek regisztrált védjegyei a gyártóknak.
TruSmile modul
A TruSmile technológia a pótlás valós idejű, majdhogynem fényképszerű beolvasását teszi lehetővé a tervezési folyamat során. Az anyagok, például kerámiák, fémek, vagy a cirkónium színe és felszíne is megjelenítésre kerül. Az ’azt kapod, amit látsz’ elv megvalósulásával a TruSmile egy hatékony segítség a technikusok és páciensek részére, különösen az anatómikus kerámiamunkák készítése során.
• fényképszerű és valós idejű beolvasás
• előre látható eredmények
• tökéletes eszköz a páciensek informálásához