A 80-as években a külföldi filmek magyarországi térnyerésével egy új szolgáltatás alakult ki.
Eleinte a titokban behozott filmeket csak kisebb baráti közösségek nézték, majd megalakultak az első szolgáltatók is, akik a filmeket kölcsönzésre kínálták.
A VHS szalagokat felváltotta a DVD, majd a Blu Ray technika. A nagy Tv műsor szolgáltatók is rájöttek ennek üzleti előnyeire, így sorban álltak át a kábeltelevíziós szolgáltatásokból a tartalom gyártásra, kölcsönzésre.
Az online terület erősödése pedig megpecsételte világszerte a videotékák működését.

A Dental World rendezvény szervezői amikor kiderült, hogy nem lehet fizikai kiállítást és továbbképzést tartani a járvány miatt, akkor szinte azonnal kész tervvel álltak elő.
Ez pedig nem a népszerű Zoom alkalmazás, vagy egy fix időpontban rögzített webinar, melyet vagy meg tud éppen nézni az érdeklődő, hanem egy folyamatos közvetítés, állandóan elérhető magas szintű tartalom, igényes megjelenésben.
Így jött létre a dentalworld weboldalán egyfajta szakmai videotéka kialakítása.
A felkért előadóktól bekért tartalmakat tematikusan felsorolásban mutatják be, a filmek megtekinthetőek eredeti angol nyelven is, illetve magyar hangsávval is.

A szervezők kérésére sok kiváló előadó vállalta tudásának megosztását, mert ma az utazás, a személyes találkozás egy jó időre sajnos nehezen megvalósítható.
Az előadások feltöltése, a magyar szinkron készítése folyamatos, várhatólag november hónapban felkerül az összes előadás, melyet egészen 2020. december 31-éig lehet majd megtekinteni.
Nagyon fontos, hogy egy-egy előadás vissza nézhető, az esetleges izgalmas, tanulságos részeket megállíthatjuk, azaz tanulni, fejlődni talán még jobban is lehet, mint egy oktató teremben elhangzott képzésen.
Mindannyian tudjuk, hogy a személyes találkozás erejét nem tudja visszaadni az online technika, tudjuk, hogy egy nagy teremben különleges méretű vásznon élőben nézni egész más élmény, mint a laptopon.
Azonban fejlődni, tanulni igenis szükség van ilyen nehéz időszakban is, így ennek keretét biztosítja most a Digitális Dental World.
A videotéka közel 60 fogorvosi témájú előadás anyagát mutatja be, témák szerint osztályozva, így könnyű keresni a feltöltött tartalmak között.
A digitális előfizetés vagy a kongresszusi program elérhető egészen decemberig végéig, záráskor pedig a rendszer listázása alapján adják ki a szervezők a kreditpont igazolásokat is.
A teljes program 24 kreditpontot biztosít a szabadon felhasználható képzések területén.

Nem csak a fogorvosi programokra, képzésre gondoltak a Dental World szervezői, hanem a prevenció, szájhigiéné iránt elkötelezett asszisztensekre is.
Több mint 10 téma körbejárja az aktuális kérdéseket, melyek megtekintése után biztosan sok információval és tudással gazdagodnak majd a regisztrált hallgatók.
Külön programmal jelentkeznek a Fogtechnikusok részére is. A ma fontos és divatos témák mellett a fogsor készítés funkcionális kérdései is bemutatásra kerülnek.
Az előadók a kommunikáció és a minőség témakörét járják körbe.
Újdonság a Praxis fejlesztés, online marketing program, melyet neves hazai szakemberek tudására építik a szervezők.
Ennek keretén belül a várhatólag több részből álló, tematikus gyakorlati képzés is indul, erről később olvashatnak majd részletesebben.

A weboldalon díjmentes gyártói anyagok, tájékoztatók is szép számban elérhetőek sok hasznos információval, részletes tartalommal, így mindenképp érdemes böngészni az első hazai szakmai videotékában.
A digitális megoldások, azok fejlődése akár akarjuk, akár nem, mindenképp a mindennapjaink részévé válnak.
A fogászat az egészségügy egészét nézve mindig is kiemelkedett az újítások, a technológia gyors változásával, annak folyamatos fejlődésével.
Nem lesz ez itt sem másképp, a tudás megosztása, az új technológiák térhódítása megköveteli a folyamatos jelenlétet a szakmában dolgozó teljes csapatnak, minden résztvevőnek.
Ezért is különösen fontos, hogy nem maradhat el a Dental World, ezért kapott átmenetileg új teret most a digitális dental world.
Nézze meg Ön is a szakmai videotéka lehetőségeit, fedezze fel újra milyen is egy kiváló előadás megtekintése a fotelből!

Jó filmezést kívánok!

Laczkó Tamás