A Bluescan-I egy nagy sebességű, szabadalmaztatott 3D szkenner, melynek működése egy videó kameráéhoz hasonlít. Két sztereo kamerája segítségével összetett képeket készít a fogak elhelyezkedéséről. Ezt egy strukturált megvilágító rendszerrel összekapcsolva működtethető, az összes felvétel könnyen áthelyezhető egy hagyományos, Windows 7-es számítógépre egy általános USB kapcsolat segítségével.

Az A-tron3d nem tartalmazza a teljes 3D szkennert, csak a rendszer két legfontosabb darabját:
* a szabadalmaztatott kézi szkennert
* a szabadalmazatott 3D meghatározó szoftvert (STL kimenettel)

Az A-tron3d rendszer integrációs partnerei ezután egyénileg összeállítanak egy végső szkennerrendszert, melyet a piacon értékesítenek. Egy ilyen rendszer a kézi szkenneren és az A-tron3d szoftveren kívül az alábbi egységekből épül fel:
* használatot elősegítő szoftver (grafikus felhasználó felület- GUI)
* CAD szoftver metszetek készítésére
* Tartóállomás (ha szükséges)
* saját konstrukció (egyéni megjelenés)

Ezzel a módszerrel a felhasználók kimagasló minőségű termékhez jutnak, hiszen a felosztás miatt az A-tron3d a kamera és szoftver fejlesztésére tudja összpontosítani a munkaerejét, míg a rendszer integrációs partnere megfelelő szkennerrendszereket tud összeállítani a piac igényeihez igazodva. Mindegyik piacra és termék összeállításba egy kicsit eltérő és módosított 3D szkenner szükségeltetik. Pont a széles felhasználási spektrum miatt a 3D szkennerek sok típusa fog megjelenni, de ezek mindegyike az A-tron3d hardverjére és szoftverjére fog épülni.