November 27-én harmadik alkalommal is megrendezésre kerül a Long Term Implantology a Pesti Vigadóban. A korábbi konferenciákhoz hasonlóan idén is olyan világszínvonalú előadók érkeznek, hogy megosszák a tudásukat, akik a fogászati implantológia csúcsát képviselik, és a világ legnagyobb szakmai konferenciáinak állandó előadói.Vegyen részt akár ingyen. Ajánlatainkért keresse orvoslátogatóját vagy ügyfélszolgálatunkat a (1) 279 3379 telefonszámon.

vigado

09:00–09:45 Regisztráció

09.45–10:00 Nyitóbeszéd

10.00–11.00 Iñaki Gamborena: Slim concept – az implantátum esztétika értékes kezelési alternatívája I.
Inaki GamborenaAz olyan harmonikus, és „esztétikus” fogászati implantátumok, amelyek a környező fogazatba, a lágyszövetek állapotához és morfológiájához egyaránt illeszkednek, továbbra is hosszútávú kihívást jelentenek. A szubepiteliális ötőszöveti átültetés (connective tissue graft – CTG) kedvelt módszer a fogíny és a periimplantáris lágyrészek recessziójának kezelésére és megelőzésére. Általában koronálisan elcsúsztatott lebennyel, „boríték” lebennyel vagy tasakkal kombinálva alkalmazzák. Az előadás témája az elülső implantátumok kezelésében fontos sebészeti és protetikai kritériumok olyan esetekben, amelyekben a térfogat fenntartására kizárólag lágyrész átültetéses eljárásokat alkalmaznak. Az elülső implantátumkezelésekkel kapcsolatos eredmények elérésének módszereit és eszközeit vitatjuk meg.

Oktatási célok:
A résztvevők az alábbi témákkal ismerkednek meg:
• a lágyrész stabilitásának fontossága a hosszútávú esztétikai eredmény érdekében
• az implantátumok beültetéséhez szükséges lágyszövet-átültetésére alkalmas területek és azok stabilitása
A megfelelő implantátumok és protetikai komponensek választéka az esztétikai zóna rehabilitációjának tökéletesítésében

11.00–11.30 Kávészünet

10.00–11.00 Iñaki Gamborena: Slim concept – az implantátum esztétika értékes kezelési alternatívája II.

12.30–13.30 Ebédszünet

13.30–14.30 Paulo Malo: A legkorszerűbb rehabilitáció a teljesen fogatlan betegek számára: A MALO CLINIC Protocol I.
Paolo MaloAz innovációknak, továbbá a folyamatos klinikai és tudományos kutatásoknak köszönhetően gyakorlatilag valamennyi fogatlan páciens kezelhető jól terhelhető és esztétikusan rögzített fogpótlással a páciensek életminőségének javítása érdekében. A MALO CLINIC teljesen fogatlan páciensek számára kidolgozott eljárása világszerte klinikai orvosok ezrei számára tette lehetővé, hogy betegeik elérjék ezt az alapvető célt. A teljesen fogatlan betegek orális rehabilitációjának két fázisa van: sebészeti és protetikai. A sebészeti szakaszt közvetlenül megelőzi a MALO CLINIC eljárás – a ’90-es évek elején a MALO klinikán kidolgozott innovatív megoldás -, amely azonnali terhelést, teljes ívű, implantátum által támogatott protetikát tesz lehetővé. Ez a széles körben alkalmazott sebészeti eljárás a 4 implantátumra rögzített ideiglenes híd segítségével, minimális számú elhorganyzással egyszerű és azonnali rehabilitációt tesz lehetővé 3-4 órával a műtétet követően a komplex, időigényes és fizikailag gyakran megterhelő csontátültetési eljárások nélkül. Súlyosan atrófiás maxillánál a módszer szükség esetén a járomcsontba rögzített implantátummal kombinálható. A végső protetikai műveletet azért fejlesztették ki, hogy egy egyszerű klinikai és technikai eljárást követően rendkívül esztétikus, precíz és egységes eredményt nyújtson. A MALO CLINIC kerámia hídja a rögzített protézis technológiailag és esztétikailag legfejlettebb formája a teljesen fogatlan páciensek számára. Ez a protézis az egészségügyi tudományok és a CAD/CAM technológia ötvözésével a természetes fogsor funkcióját és érzetét kínája a paciensek számára.

Oktatási célok:
A résztvevők az alábbi témákkal ismerkednek meg:
• a fogatlan páciensek rehabilitációjának sebészeti és helyreállító koncepciójával, a 4 implantátumra rögzített megoldással.
• az All-on- 4 kezelési eljárással
• a meglévő csonton alapuló megoldásokkal és innovációkkal, amelyek tovább bővítették a kezelési lehetőségeket

14.30–15.00 Kávészünet

15.00–16.00 Paulo Malo: A legkorszerűbb rehabilitáció a teljesen fogatlan betegek számára: A MALO CLINIC Protocol II.

Dátum: 2016. november 27., vasárnap Szint: kezdő/haladó fogorvosok részére Kurzusdíj: 120 000 Ft + ÁFA

Jelentkezem a konferenciára