FOGÁSZATI KARNEVÁL – 2016. március 5. – Európa Hajó

Az este, amikor a maszk nem eltakar, hanem felfed… Minden idők legsikeresebb fantáziahősei most fogorvosnak öltöznek – vagy épp fordítva.

DOF_5065

Rendhagyó módon igyekeztek egy fedél(zet) alá hozni a hazai fogászati szakma apraja-nagyját – és nem titkolt módon megidézni a hajdanvolt fogász bálok báját – az első alkalommal megrendezett Vámpírok Maszkabálja szervezői, amelyet RomanPolański filmrendező 1967-es horror-paródiája és egyéb vámpírklasszikusok ihlettek. A különleges eseménynek az impozáns Európa Rendezvényhajó biztosított helyszínt.

A szemfülesek már előre lefoglalhatták asztalukat a szemfogasok báljára, amely mellé kiváló vacsoramenü is dukált (és bár a testmeleg levest gyorsan kellett szürcsölni, nehogy megalvadjon; a finnyás vegetáriánusok választhatták a B-menüt is: de-ne-véresen).

DOF_5300

Természetesen elmaradhatatlanok voltak a különféle fogorvos „áthallások”: 20 millis fecskendőbe töltött bátorító welcomedrink fogadta a vámpírhajóra merészkedőket (ezeket egymásnak „beadni” muris dolog); a bárpultoknál pedig Lidocain, Érzéstelenítő, Nyisdkiszád!, Zsibbasztó, Nem fog fájni! fantázianevekre keresztelt koktélokból (mindegyik remek volt!) válogathattak a vendégek.

DOF_5239A remek hangulatot az igazán színvonalas egészestés műsor garantálta; a dr. Menyhárt Károly által vezetett Medicolor zenekar csapott a húrok közé, később kiegészülve Dr. Matyasi Gáborral, akivel fergeteges jam sessiont nyomatott a formáció, a háttér kivetítőn különféle humoros fogászati képekből válogatott slide show-val megmosolyogtatva a lelkes közönséget. Akik közül egyébként sokan beöltöztek Drakulának, és minthogy egy jó bálon, így itt sem maradhatott el a Legjobb Vámpír Gróf/Grófnő díjak kiosztása sem. Mindeközben híres musical slágerek hallhattunk élőben Egyházi Géza és Kecskés Tímea előadásában, majd páros akrobaták és a Colibri Tánccsoport mondhatni vérpezsdítő performansza keretezte az estét.

DOF_5403Reméljük, hogy ez a korántsem vérszegényre sikeredett este egy hagyományt teremt, és a jövőben még többen látogatnak el a fogászati szakma báljára, ahol újra találkozhatunk – ugyanúgy, mégis kicsit másképp’!

További fényképek a rendezvény weboldalán: www.fogaszatikarneval.hu