Dr. Peter JM Fairbairn életrajza:

Dr. Peter JM Fairbairn 1991 óta élen jár a fogászati ​​implantátumok behelyezésében és a csontpótlásban. Vendégprofesszor a Detroiti Mercy Egyetemen, az Egyesült Államok Fogorvostudományi Karán, és több ezer implantátum behelyezést, valamint több mint 6500 csontpótlást végzett el.

Dr. Fairbairn a csontok regenerálásának globális szakértője, széleskörű publikált kutatásokkal rendelkezik a donor állati és emberi termékek használata nélküli csontpótláshoz használt anyagokról és sebészeti protokollokról. Ezek az áttörések nemcsak lehetővé tették a betegek számára, hogy saját gazdaszervezetükben részesüljenek a fogászati ​​implantátumokhoz szükséges csont helyreállításában, hanem etikusabb alternatívát is kínáltak a betegek számára. Az elmúlt 16 évben dolgozott a protokollokon és új anyagokat dolgozott ki, most pedig világszerte meghívást kap, hogy beszéljen a témáról konferenciákon és egyetemeken több mint 30 országban. Amellett, hogy tiszteletbeli tagja az ADI-nek (Egyesült Királyság), Dr. Fairbairn a London Dental Fellowship korábbi elnöke, és számos publikált cikket és fejezetet írt két legkelendőbb fogászati ​​könyvben.

Dr. Peter Fairbairn és csapata által kifejlesztett EthOss®, a csaknem 3 évtizedes dento-alveolaris irányított csontregeneráció (GBR) területén szerzett tapasztalat eredménye.

Az emberi szervezet csodálatos, gyógyulási hajlama bámulatos. Az EthOss® ezt a készségét segíti azáltal, hogy kizárólag biológiailag kompatibilis anyagokat kínálva segíti a csontregenerációt.

Összetételét tekintve tisztán szintetikus anyag, nem tartalmaz humán, ill. állati összetevőket. Gyors csontképződést eredményez: biopsziás vizsgálatok 12 hét elteltével mintegy 50 %-os csontképződést mutatnak. A kezelés során idővel az alkalmazott EthOss® csontpótló teljesen felszívódik, helyét új csont tölti ki.

EthOss® ß-trikalcium foszfát, valamint kalcium-szulfát kombinációja. Használata során kalcium és foszfát ionokban gazdag környezetet teremtve segíti a csontregenerációt. A kalcium szulfát „beépített gátként” működve védi a területet a csontképződésnél jóval szaporább lágyszövetképző sejtekkel szemben. A hasonló funkciójú kollagén, vagy egyéb membrán alkalmazása így szükségtelen

Az előadás a következőket tartalmazza:
  • A „valódi recipiens csont regenerálás” /True Host Bone Regeneration

 A kutatások és a személyes tapasztalatok áttekintése

  • Csontpótló anyag kiválasztása-hogyan válasszunk?
  • A hagyományos kollagén membrán elhagyása
  • Az EthOss alkalmazása számos klinikai helyzetben, beleértve az előadó számos hosszú távú esettanulmányát és számos új esetet
  • Praktikus élő keverés és alkalmazásbemutató

 

2021.november.06. Budapest, Expo Congress Hotel, H-1101 Expo tér 2

Jelentkezni az E: info@dioimplant.hu, vagy a T: +36302620005

Az esemény angol nyelvű, és előzetes regisztrációhoz kötött!