Az Uniti rendszert egy- vagy kétlépéses sebészeti protokoll szerint lehet felhasználni. A csavar anatómiai kialakítása biztosítja, hogy az implantátum tervezhetően viselkedjen az újonnan létrejött extrakciós üregben, valamint a már kialakult csontozatban is. A Kompress csavar és a Microgrip felszín szinkronizált működése bizonyos esetekben azonnali behelyezhetőséget tesz lehetővé.

A Sekure implantátum alátámasztó érintkező felülete egy belső, hatszög alakú kapcsolódást biztosít. Ez a Sekure kapcsolódás a legmagasabb fokú biztonságot teszi lehetővé egytagú fogpótlás esetén, valamint fogtól fogig tartó, pillér nélküli pótlási módszerek is lehetővé válnak. Az Uniti esztétika része a cirkóniás, fogszínű alátámasztás, melynek segítségével megfelelő esztétikai végállapotot érhetünk el.

Az Uniti implantátumok 3,3mm, 3,7mm, 4,3mm, 5,3mm és 6,0mm átmérőben, valamint 10mm, 13mm és 15mm hosszúságban érhetőek el. A nagy mérettartomány elősegíti az anatómiailag pontos, átmérő szabályozott kezelési metódusokat.

Az Uniti Implantációs Rendszer bár nagyon sokoldalú, használata könnyű és egyszerűen megtanulható. Egy implantológus néhány másodperc alatt felismeri a rendszer intelligens, flexibilis és felhasználóbarát kialakítását.

Kortikális-spongiosa állomány kialakítása

Az Uniti implantátum egy kortikális-szivacsos állományt imitáló kialakítással rendelkezik, amely visszaköszön az anatómiai formájában, valamint a csavar profiljában is.

Az implantátum felső egyharmada-, azaz a kortikális rész- párhuzamosan fut, enyhe lejtésű csavarmenettel. Ez biztosítja az implantátum atraumatikus behelyezését a sűrű kortikális csont állományba. Illetve optimális súly- és erőeloszlást biztosít a körülvevő csontok számára is. Az alsó kétharmad-szivacsos csontállományi rész- egy kúppal rendelkezik, a csavarmenet is élesebb lejtésű, mélyebbre fut.

Ezáltal az implantátum mind az extrakciós üregben, mind a kifejlett csontozatban az előre megtervezett módon viselkedik. A mélyebb, agresszívabb csavarmenet a szivacsos csontállományban magasabb stabilitást biztosít, és osteokompresszió segítségével növeli az implantátum körüli csontozat sűrűségét.

Az Uniti kialakítása az anatómiai gyökérzet mintájára készült. A nagy átmérőjű nyak, mely ráadásul kúp alakú, ideális az implantátum körül kialakuló defektusok limitálására. Ez a kialakítás ezen kívül esztétikus megjelenést is biztosít, miközben a periodontiumot eltartja a szomszédos fogaktól, így minimalizálva a szerkezetet érő külső hatásokat.

Kompress csavar

Az egyedi Kompress csavar két különböző profilból áll, melyeket 0,9mm hajlásszög értékkel egyetlen menetté illesztenek össze. Ez a kialakítás szignifikáns módon csökkenti a csontokat ért traumát az implantátum felhelyezésekor.

Az enyhe lejtésű kortikális csavarmenet a kortikális csontozatot csak minimális mértékben károsítja, ezáltal ideális módszer a csontozat súly- és erőeloszlásának kialakítására.

A csavar alsó kétharmada, tehát a szivacsos csontállományhoz csatlakozó rész, élesebb lejtésű és mélyebbre futó csavarmenettel rendelkezik. A csavarfej 0,1mm-rel le van tompítva, ezáltal nem akadályozza a csavar öncsapoló funkcióját. A klasszikus “V” alakú metrikus menettel ellentétben, a Kompress vékonyabb profillal rendelkezik, ezáltal nagyobb felszínt hagy az implantátum környékén, így az osseointegrációs folyamatok felgyorsulhatnak.

Ezek a csavarok még rossz csontállapotnál is nagyfokú elsőrendű stabilitást biztosítanak, és egy enyhe osteokompressziót is végeznek az implantátum behelyezése közben. A csavarok inferior felszínei majdnem horizontálisak, így az implantátum használatakor fellépő nyomóerő nagy részét elnyelik. A speciálisan tervezett és gyártott implantációs fúró átmérő-specifikus, tehát atraumatikus implantátum behelyezést tesz lehetővé.
Az implantátumon apikálisan elhelyezkedő vájata úgy lett kialakítva, hogy összegyűjtse a rossz helyen lévő csonttömeget. Ez megakadályozza csontszilánkok képződését az osteotómiás terület tövénél.

Az implantátum hegye lekerekített, így nem okoz szerkezeti sérülést a behelyezés közben.

Microgrip Felszín

A Microgrip felszín egy osteokonduktív, nagy porozitású felszín, 1-5 mikron nagyságú mikropórusokkal.

A felszínt egy szabadalmaztatott, teljesen vízoldékony, felfújt közegből képzik, melyet a tisztítási procedúra alatt teljesen feloldanak és eltávolítanak.

Ez biztosítja, hogy nem marad felhasznált anyagmaradék vagy egyéb szennyeződés az implantátum felszínén, amely zavarhatná az osseointegrációt.

Ez a fajta kezelés három-, négyszeresére növeli a mikroszkopikus felszínt, előteremtve a fokozott osseointegráció lehetőségét.

Az érdes felszín növeli az implantátum elsődleges stabilitását is, ezáltal bizonyos esetekben megoldhatóvá válik a korai vagy azonnali behelyezés is.

A felszín kezelési módszer standardizálva van, így érik el a mindenhol egyenletes mértékű érdességet , beleértve a csavar alatt elhelyezkedő részt is. Az érdes felszínt és a prosztetikus asztalt egy 1mm nagymértékben kifényesített gyűrű választja el. Ez előre tervezhető lágyszövet integrációt tesz lehetővé hemi-dezmoszomális kapcsolódás segítségével, valamint optimális higiéniát biztosít.

A Sekure Kapcsolás

Az Uniti Sekure kapcsolás egy biztonságos és meghatározható, belső hatszög alakú kapcsolódás.

A hatszöget két szilárd henger alakú vezérelem fogja össze, egy felette, egy alatta helyezkedik el. Az alsó, vékonyabb henger az alátámasztás behelyezését segíti, míg a felső henger hozzáér az implantátum testéhez, így magasabb fokú stabilitást és erőeloszlást biztosít.

Az alátámasztás szoros és precíz behelyezése mikrolyuk és baktérium mentes kapcsolódást biztosít. Az implantátum körüli lágyszövet ezáltal megfelelő higiéniás állapotban van.

A mély internális kapcsolat, amely 3,3mm-re az implantátum testébe fúródik, páratlan erőt és stabilitást biztosít.

A rögzítő csavar, ami az alátámasztást az implantátumhoz rögzíti, csak retenciós funkcióval rendelkezik. A horizontális erők teljes egészében az implantátumra és a belső hatszögre összpontosulnak. Ez a Sekure kapcsolódást kiszámíthatóvá és biztonságossá teszi, még a legnehezebb egyszeri implantáció esetén is, mint például az alsó kisőrlők esetében. Ez teszi lehetővé a pillérmentes pótlási eljárásokat is.

Csomagolás és szállítás

Az Uniti implantációs rendszer egy intelligens és elegáns színkód alapú rendszerrel készül, ami megkönnyíti az implantátum és kiegészítői szállítását és használatát.

Különböző szín van hozzárendelve minden implantátum átmérőhöz. Ezt a specifikus színt használják ezután a csomagoláshoz és tároláshoz is.

Az Uniti csomagolási rendszer a releváns nemzetközi előírások figyelembevételével, nagyfokú körültekintéssel és biztonsággal dolgozik.

Minden implantátumot gamma sugárzással sterilizálnak és ezután steril csomagolásba helyeznek.