Látványkabin

Három év szünet után ismét a Dental World egyik kiemelkedő rendezvénye lett az Implantológia Show, ahol „Élő műtéteket” láthattak az érdeklődők.

Idén az üvegfalú „látvány-műtőben” a felkért orvosok egy-egy páciens nyilvános kezelését végezték, s közben a már rutinszerűen alkalmazott műtéti technikák mellett új eljárásokat is bemutattak az implantológia repertoárjából.

IMG_1535

Az elmúlt években az implantológiát a különböző gyártók fejlesztései mellett leginkább a digitális technika ugrásszerű változásai határozták meg. Megjelentek a tervező szoftverek, a műtéti navigáció, a sablonnal irányított szájsebészeti műtétek, az egyedi implantátum-fejek, a cirkónium felépítmények, és még sorolhatnánk az utóbbi esztendők nóvumait.

Így több cég részt kívánt venni ezen az eseményen, már nemcsak az adott műtéteket/beavatkozásokat lehetett végignézni, a program egy rövid elméleti előadással, a konkrét esetismertetéssel kezdődött.

Mivel ebben az évben igen látványos kabint sikerült építeni a szervezőknek, a bemutatókat igen nagy felbontásban, élőben követhette a szakmai közönség, így mindvégig nagy volt érdeklődés. A speciális kivetítési technikának köszönhetően az eddigieknél sokkal többet láthattak a kezelésekből, így az érdeklődők közelről követhették az eseményeket, és megbeszélhették a látottakat a kollégákkal.

Digital Dentistry Show

A DentalTribune International (DTI), a Dental Press franchise partnere, a kiállítások korszakalkotó formájaként megalkotta a DDS World Show-t, melynek célja a vezető gyártók újdonságainak a bemutatása. A legfrissebb termékek és megoldások megismerése mellett a különböző szakmai előadások és workshopok a látogatók számára további ismeretszerzési lehetőségeket nyújtanak.

DDS

A show már bejárja szinte az egész világot, bemutatva a fogászati piac legfontosabb ágazatainak a legfrissebb termékeit. Annak érdekében, hogy a  gyártók megfelelő színvonalon tudják bemutatni az újításaikat, a DDS neves és nagy hagyományokkal rendelkező fogászati kongresszusokat és kiállításokat keres partneréül.

Az első budapesti DDS World Show-t a Dental World keretein belül tartották október elseje és harmadika között. Az eseményen, a többi helyszínhez hasonlóan, a látogatóknak lehetőségük volt arra, hogy az előadások, prezentációk meghallgatásával a fogtechnika, a Cad/Cam technológia és a digitális, az esztétikai fogászat területéhez kapcsolódóan megismerjék a vezető gyártók legfrissebb termékeit, innovációit.

A DDS World innovatív koncepciójának az a lényege, hogy az átadandó tudásanyagot a gyakorló fogtechnikusok, fogorvosok érdeklődése, igényei, illetve elvárásai szerint folyamatosan alakítják.

Dental Aréna – a kiállítás központjában

A Dental World idei programjának egyik látványos újdonsága lett az Aréna, ahol a fogorvosok legfontosabb munkaeszközei, a fogászati kezelőegységek „csatáztak” egymással a látogatók figyelméért, a vevők érdeklődésért.

A kiállító tér közepén nyitottuk meg a díjmentes kávézót, s azt fogta körbe a kezelőegységek arénája. Ott az egyes gyártók termékeinek egyenlő feltételeket biztosítottunk. A külön-külön dobogóra állított berendezések melletti információs táblákról le lehetett olvasni a berendezések legfontosabb tulajdonságait, az összevethető paramétereket, s az is kiderült, melyik standon lehet további információt szerezni, illetve hol lehetett tárgyalni az esetleges megrendelésekről.

IMG_0455

Így vásárlási szándék esetén nem kellett sem az internetet „böngészni”, vagy napokig, hetekig járni a különböző bemutatótermekbe, itt pillantásnyi távolságban összehasonlíthattak mindent, amit a piac nyújtani tud. Sok volt az érdeklődő, és több konkrét üzlet is köttetett.

S hol lehet kellemesebben mérlegelni és a kollégákkal megvitatni a szakmai szempontokat, mint egy kellemes kávéházi környezetben? Mi „odavarázsoltuk” ezt az érzést az Aréna közepére. A rendezvény egyik hivatalos szponzora, a DeLonghi cég biztosította a kávéházi vendéglátást és a szakértelmet. Köszönjük a finom olasz kávét!

Változatos, „színes” programok a központi színpadon

A szervezők a kiállítás központi színpadán igazi „vegyes ízelítőt” kínáltak a látogatók számára. Ezen a helyszínen szakmai programok is voltak, itt tartották a „Sürgősségi betegellátás, a BLS-AED elsősegély és életmentés” tanfolyamot, mely nagy siker volt.

IMG_1820

A három nap folyamán vissza-visszatért a színpadra, naponta két alkalommal, a Dental Fashion Show. Több munkaruházattal foglalkozó cég – a piacot meghatározó magyar, német és amerikai gyártó – is kiállította termékeit. Igazi divatbemutató részesei lehettek az érdeklődők: táncos modellek mutatták be – színes koreográfiával – az öltözeteket, így átfogó képet kaphattak az aktuális trendekről, s azonnal vásárolhattak is.

IMG_0616

Délutánonként a színpadon sorsolták ki a látogatók és résztvevők között a szakmai felajánlásokat, azaz az értékes fogászati nyereményeket. Mindenki esélyes volt, aki részt vett a 15. Dental World-ön, nem kellett mást tennie, csak eljönnie.

A központi színpadon ún. Happy Hour programok is többször várták a látogatókat.

Péntek délután a sorsolást követően került sor a HDA díjkiosztó ünnepségre.

Az izgalmas eredményhirdetés után közösen megünnepeltük az első Hungarian Dental Award résztvevőit, a nyerteseket, a szervezők és az Interdental Stúdió gondoskodtak a finom ételekről és italokról.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

Dental World 2015