A Higén+99 egy világszínvonalat képviselő magyar fejlesztésű felületfertőtlenítő, melynek HOCL – hipoklóros sav a hatóanyaga, egyedileg kifejlesztett mikroprocesszorral vezérelt elektromos elektrolízis eljárással készül, és egészen más hatásmechanizmussal működik, mint az általános fertőtlenítőszerek.

Higén+99 Egészségügyi felületfertőtlenítő 1 l

A Higén+99 egy világszínvonalat képviselő magyar fejlesztésű felületfertőtlenítő, melynek HOCL – hipoklóros sav a hatóanyaga, egyedileg kifejlesztett mikroprocesszorral vezérelt elektromos elektrolízis eljárással készül, és egészen más hatásmechanizmussal működik, mint az általános fertőtlenítőszerek.

KÓRHÁZ ÉS EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK FELÜLETFERTŐTLENÍTŐ FOLYADÉKA

Biztonságos, gazdaságos, klinikailag igazolt fertőtlenítőszer kórházak és egészségügyi intézmények számára!

Csökkentse intézménye károsanyag-felhasználását az ÁNTSZ által is igazolt Higén+99 fertőtlenítőszerrel!

Az egészségügyi intézményekben igen körültekintően, szigorú szabályok szerint kell a fertőtlenítést végezni nem csak a higiénia teljessége érdekében, hanem a fertőtlenítőszerek emberi szervezetre gyakorolt káros hatásaik, gyúlékonyságuk, illetve korrozív tulajdonságaik miatt.

A Higén+99 biztonságos, széles spektrumú biocid fertőtlenítőszer, mely káros anyagok visszamaradása nélkül bomlik!

A Higén+99 egy magyar fejlesztésű fertőtlenítő, melynek hatóanyaga hipoklórossav, ami a hatóidő letelte után vízre és sóra bomlik, így akár öblítés nélkül is biztonságosan alkalmazható műtők berendezésein és vizsgálóeszközök bőrrel érintkező felületein. Az ÁNTSZ által 2. és 4. terméktípusban engedélyezett, tehát élelmiszer és takarmány közelében is használható fertőtlenítőszer, mely semmilyen veszélyességi besorolással nem rendelkezik, az emberi szervezetre nem káros. Baktericid, fungicid, virucid hatású. Hatóanyagával szemben a baktériumok nem képesek kialakítani rezisztenciát, így ideális fertőtlenítőszer az egészségügyi intézmények számára.

Mire használható a Higén+99?

A fogorvosi rendelő bútorainak és berendezéseinek a fertőtlenítésére;
A személyzet ruházatának fertőtlenítésére;
A betegek környezetének és csomagjainak a fertőtlenítésére;
A kezelő-berendezések bőrrel érintkező felületeinek a fertőtlenítésére;
A rendelő falainak, padlójának, vizsgálóberendezéseinek fertőtlenítésére;
Krómozott, zománcozott, műanyag, fajansz, műbőr, gumi, fém, üveg, stb., továbbá vízálló fa felületek a fertőtlenítésére.

Miért ideális egészségügyi fertőtlenítő a Higén+99?

Mert a HOCL (hipoklóros sav) fertőtlenítő ereje közel 100-szor erősebb, mint a Nátrium-hypoklorit oldaté.
Mert öblítést sem igényel, mivel nem hagy maga után bomlásterméket, csak egy kevés sót és vizet.
Környezetkímélő, mivel nem terheli a környezetet bomlástermékkel.
Gyors fertőtlenítő hatású; 1 perc alatt pusztítja el a baktériumokat és a gombákat, a vírusokat 10 perc alatt.
Biztos, erős fertőtlenítő hatású, a baktériumok nem képesek ellenállóvá válni a hatóanyagával szemben.
Kíméletes a felhasználóval – semlegs pH-jú, bőrrel érintkezve nem mar.
Nem korrozív.
Bizonyítottan hatásos, tanúsítványokkal és referenciákkal rendelkezik.

 Mi a Higén+99?

A HIGÉN+99 egyedülálló magyar fejlesztésű környezetbarát, bio tisztító és fertőtlenítő folyadék.

Elektrolízissel készül sóból, vízből egy speciális berendezésben. A gyártási elve: nátrium klorid, azaz konyhasó vizesoldatát átáramoltatjuk egy középen félig áteresztő membránnal szétválasztott anódoldali és katódoldali kamrán keresztül, ahol a sós folyadékba, azaz az elektrolitba mártott anód (+) és Katód (-) elektródákon egyenáramot vezetünk át. A vízbontás közben lejátszódó elektrokémiai folyamatok következtében a vízből (H2O) + sóból (NaCl) az anód oldalon: HOCl (HIGÉN+99), a katód oldalon NaOH keletkezik. Amint a levezetésből látszik, a gyártási elv nagyon egyszerűnek tűnhet, de a gyártási folyamat viszont szigorúan szabályozott lépésekből áll, és a mindvégig kézben tartott technológiai művelet során PLC által szabályozott körülmények között történik. A gyártási folyamat során alakul ki a HIGÉN+99 tulajdonsága, a stabil állapotú hipoklóros sav, dinamikus csíraölő képesség, minden ismert vírus és baktérium elleni hatékonysággal rendelkező környezetbarát, bio tisztító és fertőtlenítőszer.

Nem minden elektrolízises eljárással készült hipoklóros sav rendelkezik a HIGÉN+99-hez hasonló  virucid hatékonysággal és megfelelő fertőtlenítő teljesítménnyel.

Ezért nevezhetjük a HIGÉN+99-et a világ egyik leghatékonyabb fertőtlenítőszerének.

A gyártási technológiából és folyamatából adódik, hogy egy nagyon tiszta és természetesen naturális anyag keletkezik, ez a hipoklóros sav = HOCl = HIGÉN+99.

Ezért nem szükséges a felületről mindenáron lemosni, és ezért képes 100%-ban percek alatt lebomlani, és környezetbarát módon távozni a felületről.

Többek között ezen ékes tulajdonságai miatt különösképpen alkalmas babaápolási kellékek és gyerekjátékok tisztítására és fertőtlenítésére, valamint a velünk egy háztartásban élő házi kedvencünk környezetének tisztán tartására is.

A hipoklóros sav – ez a különleges anyag – az ember szervezetében is keletkezik, az immunrendszer generálja és veti be a betolakodó fertőzést okozó gombák és baktériumok elpusztítására.

Az emberi szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatban képződő „csodaanyagot” próbálja meg minél pontosabban lemodellezni a HIGÉN+99 gyártási folyamata.

A H-O-Cl, a hipoklóros sav tartalmaz ugyan klórt, hiszen a konyhasóból keletkezik, de igen alacsony koncentrációban az egy ezreléket sem éri el és pH semleges, ezáltal nem irritálja a bőrfelületeket.

A Hypo 3-5 % -ot, az ipari Hypo 15 % aktív klórt tartalmaz, és erősen lúgos kémhatású. Az egyéb klóralapú fertőtlenítők is legalább 3% aktív klórt és egyéb kísérő vegyi anyagokat, tenzideket, detergenseget tartalmaznak, és erősen lúgos kémhatásúak, továbbá erősen korrodálnak.

A HIGÉN+99 100-szor nagyobb fertőtlenítőerővel rendelkezik, miközben környezetbarát módon lehet használni különböző tisztítási- és fertőtlenítési műveletekre.

Hatékonysága

Az ismert összes vírus és baktérium ellen hatásos, elpusztítja a gombákat, a penészt és az algákat. Pl: HIV, H1N1, Influenza, Ebola, Zika, Pseudomonas, Legionella, Salmonella, Listeria, Staphylococcus aureus stb.

Tisztít, szagtalanít és fertőtlenít!

Engedélyezett felületfertőtlenítésre, ivóvíz és medencevíz fertőtlenítésre, valamint engedélyezett élelmiszerekkel érintkező felületek fertőtlenítésére is.

Egyedülálló, mert nem minden elektrolízises eljárással készült hipoklóros sav alapú fertőtlenítőszer rendelkezik a HIGÉN+99-hez hasonló virucid hatékonysággal és megfelelő csíraölő képességgel.

Környezetbarát, mert rövid idő alatt és 100%- ban lebomlik, ezáltal nem hagy maga után ökológiai lábnyomot, a környezetbe jutva nem jelent veszélyt a vízi világra, nem szennyezi a talajt és a növényvilágot.

Bio tulajdonsággal rendelkezik, mert biokémiai folyamat mintájára készül, pH semleges, használatához nem szükségszerű kesztyűt, védőöltözetet, szemüveget, maszkot viselni, mert a kipermetezett fertőtlenítőcseppek a bőrrel érintkezve nem okoznak felületi sérülést a kézfejen, vagy a szabadon hagyott testfelületeken. Hosszú távú használata ellenére sem vált ki allergén reakciókat, nem idéz elő fojtó köhögési rohamokat, émelygést, stb.

Milyen területekre és milyen felületekre javasolt a fertőtlenítőszer használata?

Mivel széles hatásspektrummal rendelkezik, és kiemelkedő hatékonysággal fertőtlenít, szinte az ember környezetében felmerülő összes tisztítási- és fertőtlenítési igényre nagy biztonsággal alkalmazható.

Tökéletes felületfertőtlenítést csak úgy lehet elérni az üzemekben, műtőkben, kórtermekben vagy bármely helyiségben, ahol van vízhasználat, ha a fertőtlenítési művelet kiterjed a vízhálózatra, a mosdók, a zuhanyozók felületére, a csapok belső- és külső felületére, az összefolyók és lefolyók felületére.  Azért fontos lépés ez, mert a kórokozók megtapadhatnak a csaptelepeken, csempefelületeken, lefolyókban, és az aeroszolos vízpermet szállíthatja a kórokozókat egyik helyiségből a másikba, ezáltal újabb gócpontokat teremtve!

Egészségügyi intézmények számára

Nem roncsolja a milliós értékű orvosi eszközök műanyag felületét, nem teszi tönkre a működtetésükhöz szükséges mikrokapcsolókat, nem tesz kárt az inkubátorokban.

Biztonságos mikrobiológiai környezetet teremt a koraszülött osztályokon.

A csecsemők és az intenzív osztályon fekvő legyengült immunrendszerű betegek környezetében biztonsággal használható (várótermek, kórtermek, műtők, vizesblokkok, rendelőt stb.), nincs rezisztencia. 

Gyakran ismételt kérdések

Mi a HIGÉN+99?
Száz százalékban természetes, egyedileg kifejlesztett, korszerű elektromos eljárással készül, biokémiai folyamat mintájára. Hatóanyaga HOCL (hipoklórossav) az emberi szervezet számára nem idegen, mert az immunrendszer generálja fertőzésveszély esetén.

Veszélyes a környezetre?
100%- ban elbomlik, a kezelt felületeken nem marad vissza veszélyes bomlástermék. Nem terheli a környezetet és a vízi világot.

Felhasználáskor szükséges-e védőeszköz használata?
A rendeltetésszerű használatához nem kell védőfelszerelés (kesztyű, maszk, stb.)

Bőrrel való érintkezésnél okoz-e sérülést?
A véletlenszerű bőrrel való érintkezés egyáltalán nem veszélyes, egyes államok pl. USA, Anglia, Japán és több ország, így Ázsiában sebgyógyításra és bőrfertőtlenítésre is használja a hipoklórossavat. Az alábbi linken megtekinthető:

http://www.natrasanuk.com/
http://www.renasan.co.uk/

Mi igazolja a hatását?
A hatékonyságát Magyarország elsőszámú intézményeiben, az Országos Epidemiológiai Központban és a NÉBIH laborjaiban vizsgálták az engedélyezési eljárás során. Azóta több neves akkreditált laboratórium is igazolta fertőtlenítő-képességét. Az élelmiszer előállítók és egyéb élelmiszerüzemek, ahol saját laborral rendelkeznek, ott napi szinten végeznek gyártásközi és takarítás utáni mikrobiológiai vizsgálatokat. Sikertelen felületkezelésről és nem megfelelően kivitelezett fertőtlenítésről nem számoltak be eddig egy esetben sem. Ez összességében évente több száz mikrobiológiai vizsgálatot jelent.

Az egyes termékek között mi a különbség (konyhai felhasználás, kisállat tartás stb. során)?
Az egyes termékek speciálisan a felhasználási területre lettek kifejlesztve. A hatóanyaguk megegyező, viszont a hatóanyag mennyisége és PH-ja fennálló biológiai terheléshez van méretezve.

Lehet-e más termékkel együttesen használni, keverni?
Tilos más fertőtlenítővel vagy tisztítószerrel keverni! Ugyanis megváltozhat a termék PH értéke, és ez által a hatásmechanizmusa, vagy egyéb kölcsönhatások a fertőtlenítő bomlását eredményezhetik.

Lehet-e használni élelmiszerrel érintkező felületek fertőtlenítésére, pl. hűtőszekrény belső részeinek tisztításra?
Igen, a HIGÉN+99 rendelkezik OÉTI, új nevén OGYÉI engedéllyel, az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek fertőtlenítésére (pl.: hűtők, ételhordók, turmixok, darálók, kések, vágódeszkák stb.)

Hogyan kell tárolni és meddig tartható el?
Közvetlen napfénytől és közvetlen hőtől védett, sötét hűvös helyen kell tárolni. Szavatossága 6 hónap.

Hogyan fejti ki a hatását?
Egyszerűsítve: feloldja a mikroorganizmusok fehérje burkát, és olyan környezetet teremt a sejtmag körül, amiben nem képes életben maradni és azonnal elpusztul.

Hogyan kell használni?
Használata egyszerű, szórófejes flakonból kell feljuttatni a tisztítani és fertőtleníteni kívánt felületre úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak. A száradás papírtörlővel meggyorsítható.

Milyen felületeken lehet használni?
A vízálló felületeken alkalmazható, nem színezi meg a műanyagot, a plexit, a fát, stb.

Milyen mikroorganizmusok ellen hatékony?
Minden ismert vírus és baktérium ellen hatékony. Elpusztítja a gombát és a penészgombát is (pl.: Kalici, HIV, Ebola, Zika, H1N1, Influenza, HPV, stb.)

A HIGÉN+99 olyan termék, mint a hypo vagy más egyéb hagyományos klóralapú fertőtlenítő?
A HIGÉN+99 nem hagyományos értelemben vett klóralapú fertőtlenítő! A klóralapú fertőtlenítőknek magas, 12-14 PH-ja van, agresszív tulajdonságuk mellett erősen korrodálnak, és bomlásukkor mérgező, környezetre káros melléktermékek keletkeznek és általában 3- 5 % aktív klórt tartalmaznak. Ezzel szemben a HIGÉN+99 PH semleges, nem korrozív és nem veszélyes a környezetre, a felhasználóra és a vízi világra, 100%-ban elbomlik, veszélyes bomlástermék nélkül. A klórtartalma igen alacsony 0,035 %, azaz az egy ezredrész felénél kevesebb!

Veszélyes-e a felhasználóra?
Rendeltetésszerű használat esetén veszélytelen a felhasználóra.

Van-e a HIGÉN+99 -nek vízkőoldó hatása?
A HIGÉN+99-nek van vízkőoldó hatása is, de jellemzően a fertőtlenítő ereje miatt prémium termék. A vízkőoldó hatása nem túl erőteljes, viszont a napi szintű használata nem engedi a vízkő lerakódást a vízlágyító hatásának köszönhetően.

Okoz-e korróziót vagy egyéb felületi károsodást?
A HIGÉN+99 nem korrozívabb, mint maga a csapvíz, PH értéke a semleges tartományban van, és nem okoz felületi károsodást a vízálló felületeken.

Az alábbi oldalakon még bővebb információkat találhatnak a HIGÉN+99 felhasználására vonatkozóan:
https://www.sanitaria.hu/anti-covid-19/higen99_korhazi_feluletfertotlenito_1l_
https://www.higenplusz99.hu/
http://bacimentes.hu/

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.