…amelynek egyik kiemelt nemzeti stratégiai fejlesztési területe a fogászati turizmus. Az orvosi és egészségügyi szolgáltatásokra épülő, jól működő egészségturizmust a jövőben több régió fejlődésének motorjává tesszük, különösen a fogászati célú egészségturizmus területén. Az eddig kizárólag önerőből építkező ágazat lehetőséget kap az önálló cselekvésre. Az a tény, hogy a Magyar Kormány felismerte, a fogászati turizmus nemzetközi kitörési pontot jelent hazánk számára, azt mutatja, hogy az eddigiektől eltérően az állam nem hagyja magára a gazdasági válságban is európai piacvezető helyet megtartó magyar vállalkozásokat. A kiemelt nemzeti projekt státusz pedig azt bizonyítja, hogy az új kabinet felelősen gondolkodik, korszerű stratégiát követ, kész cselekedni az egészségturisztika és a szektorra épülő szolgáltatások fejlesztése érdekében és most soha nem látott mértékű támogatást, összesen 31,12 Mrd forint áll rendelkezésre az egészségipar fejlesztésére az elkövetkező években.

Számos kutatás alátámasztja, hogy Magyarországon az egészségturizmus folyamatosan fejlődik, és a fogászat ezen belül is az egyik legdinamikusabban bővülő piac.
Becsléseink szerint a Magyarországra látogató „fogászati turisták” száma 3 éven belül megduplázódhat. Nemzetközi pozíciónkat azonban komolyan veszélyezteti Lengyelország, Törökország és Bulgária, ahol a szektor jelentős állami támogatást élvez.
Az Új Széchenyi Terv most új lendületet ad az ágazatnak, hiszen érdemi lehetőség lesz a szolgáltatások fejlesztésére, a kapacitás növelésére és a betegkör bővítésére. Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. célja, hogy a Magyar Fogászati Turizmus Programmal és a programhoz csatlakozó partnerekkel érdemben hozzájáruljon a magyar fogászati turizmus vezető pozíciójának megerősítéséhez, versenyképességének fokozásához és ezen keresztül az államháztartáshoz. Céljaink tehát közösek, mert ha a minden eddiginél erőteljesebben támogatott területen széles körű szakmai összefogás alakul ki, és a „Segítő Állam” szerepvállalása megvalósult, minden lehetőség együtt áll ahhoz, hogy együtt írjuk tovább a magyar gazdaság egyik sikertörténetét.

Amennyiben Ön is egyetért a kormány szándékával, a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programmal és az OTI Zrt. céljaival, csatlakozzon ahhoz a közel száz magyar fogászat, rendelő tulajdonosához vagy kereskedőhöz amelynek képviselői már részt vettek a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programról tartott személyes konzultációk valamelyikén.