abb2_heraeuskulzer_farbindikator

A HeraCeram Stains Universal kerámiafestékei mostantól por formában is elérhetőek, melyek széles körű kompatibilitásuk és gazdag színskálájuknak köszönhetően igazán előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek. A jövőben átvehetik akár a korábbi HeraCeram porfestékek, valamint a HeraCeramZirkoniaPtZ festékek helyét is a felhasználás során.

A HeraeusKulzer új HeraCeram Stains Universal porfestékei ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a már bevált, paszta formájú festékeik. A különbség mindössze az állagukban van. A különleges őrlési folyamatnak köszönhetően olyan optimális porforma jön létre, amellyel sima és tömör felszíni struktúra érhető el már a nagyon vékony festék-, illetve kerámiaréteg alkalmazásakor is.

Az új HeraCeramStainsuniversal por a HeraeusKulzer valamennyi kerámiájával kompatibilis, beleértve a préskerámiákat, valamint a cirkon-dioxidot és a lítium-di szilikátot is. A termék indikációs területei a klasszikus individualizációtól a monokróm rendszerek teljes színképzéséig, mint pl. a monolitikus cirkon-dioxid restaurációkig terjednek.

MalfarbenSet_622x264Pixel

Variábilis égetési hőmérsékletek

A festékek ráégetési hőmérséklete variábilis, illeszkedik a mindenkori héj-, illetve préskerámia szinterezési- és olvadási tulajdonságaihoz. Ennek köszönhetően mind a magas olvadáspontú kerámiákhoz (pl. a HeraCeram vagy a HeraCeramZirkonia), mind az alacsony olvadáspontú kerámiákhoz (pl. a HeraCeram Sun) alkalmazható.

A kínálat 22 féle színt foglal magába, valamint a már 2012 óta kapható Glasurt. A színhatások elérése érdekében az új porfestékek a rétegző anyagba is belekeverhetők. Valamennyi HeraCeram Stains Universal por fluoreszcens – ennek intenzitását mindig a festék fényességéhez szabják.

Az új HeraCeram Stains Universal porok valamennyi kerámiafajtához használhatók, így a korábbi HeraCeram porfestékek, valamint a HeraCeram ZirkoniaPtZ festékek helyett is kiválóan alkalmazhatók!

Forrás: Heraeus.com