A mai napon a MOK Fogorvosok Területi Szervezete Dr. Horváth Ildikóhoz, egészségügyért felelős államtitkárhoz fordult segítségért. Levelükben remélik egy válságkezelő finanszírozási koncepció kidolgozását, mely segíthetné a fogászati praxisok túlélését a jelenlegi válsághelyzetben.

A segítség kérését többek között indokolta a rendelők jelentős bevételkiesése, melynek következtében azok kritikus helyzetbe kerültek. Az egészségügyi vészhelyzet időtartama nem prognosztizálható, a betegellátás nem lesz biztosított, így a praxisok nem fogják tudni finanszírozni bér- és dologi kiadásaikat, felmerülő költségeiket.

Dr. Gerle János MOK FTSZ elnök szerint közös együttműködéssel kellene megelőzni a később már nehezen javítható helyzetet, ami a teljes fogászati ellátórendszer szerkezetének szétesését eredményezné. A válság után a halasztott, elmaradt beavatkozások, kezelések miatt a betegek tömegesen fognak rázúdulni az ellátórendszerre, mely képtelen lesz ellátni feladatát. Ennek következményeként rendkívül kritikus népegészségügyi helyzet alakulhat ki.

Az eredeti levelet IDE kattintva olvashatják.

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.