VELENCE, Olaszország: A folyamatos fogászati oktatás jövője online fog kibontakozni – ez nem kerülte el a Tokuyama Dental figyelmét sem. A tokiói székhelyű, restauratív, és egyéb speciális fogászati termékeket gyártó cég júniusban a Tokuyama Fogászati Akadémia (Tokuyama Dental Academy) elindítását ünnepli egy alapító webinárium sorozattal, amely fogorvosoknak biztosít kiváló minőségű tartalmakat a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdésekkel és problémákkal kapcsolatban.

Az alapító webinárium sorozat, Kiválóság a Fogászatban 4.0 (Excellence in Dentistry 4.0), június 8 keddtől június 12 szombatig tart. Amikor a Dental Tribune International a közelgő eseményről kérdezte, Prof. Simone Grandini, az olaszországi Sienai Egyetem endodoncia, restauratív-, és gyermekfogászat professzora a híres amerikai futball edző, Vince Lombardit idézte: „A tökéletesség nem érhető el, de ha mindig a tökéletességet hajszoljuk, elkaphatjuk a kiválóságot.”

Grandini, a webinárium sorozat elnöke azt mondta, hogy az eseményen résztvevők a változatos program keretein belül sok tippre és trükkre számíthatnak és megtanulhatják a restauratív fogászatban alkalmazott legjobb gyakorlati technikákat.

Markus Leson, a Tokuyama Dental Németország értékesítési vezetője elmagyarázta, hogy a webinárium sorozat két részből fog állni: ‟Péntektől keddig két új előadás lesz elérhető, egy napközben, közép-európai időben, a másik pedig este. Ezeket tetőzi majd a nagy finálé szombaton Velencében. A hét során a webináriumok kizárólagosan online kerülnek megrendezésre a pandémia miatt, azonban valami különlegességgel is készülünk szombatra. A higiéniai előírásoknak megfelelően az előadók egy kis csoportja élőben is találkozik a helyszínen, hogy tartsanak egy szakértői beszélgetést.”

A Tokuyama Dental egy multinacionális fogászati gyártó számos regionális ággal. Leson kifejtette, hogy azért választották Velencét az online esemény helyszínének, hogy kihangsúlyozzák a cég fogászati kompozit anyagainak különleges tulajdonságait. ‟De Velence csak a történet fele,” mondta. „Az esemény a Murano-szigeten kerül megrendezésre, ami a Velencei-lagúnában található. A sziget híres a nagy múltú üvegfúvásról és finom kivitelezésről, ami pedig összeköthető a különleges speciális töltőanyaggal, ami a mi kompozit anyagainkat olyan jellegzetessé teszik. A szférikus töltőanyagok előállítása szol-gél módszerrel a negyvenedik évfordulóját ünnepli és a Murano-sziget, a maga történelmével és hátterével, méltó környezetnek bizonyul ehhez. ‟

Egy fogászati esemény, amit nem érdemes kihagyni!”

A résztvevőknek lehetőségük lesz továbbképzési krediteket szerezni, a webináriumokat tartó szakértők között szerepelnek: Dr Thomas Taha az Egyesült Királyságból, aki a szín eléréséhez szükséges személyre szabott munkafolyamatról fog beszélni, Drs Allegra Comba és Alberto Libero Olaszországból, akik páciensek mosolyát javító a direkt és szemi-direkt technikákat fogják bemutatni, és Dr Gerlóczy Pál Magyarországról, aki a cementálást és az anyagok ennek során mutatott viselkedését fogja tárgyalni, a különböző lépéseket klinikai szemszögből megközelítve.

Grandini hozzátette: ‟További kiemelkedő pontja a webinárium sorozatnak Drs Engin Taviloglu és Bora Korkut előadása Törökországból, amelyben a körzeti orvosok számára gyakran nagyon komplikált eseteket vitatják meg, mint a fognyaki restaurációk kivitelezése. Dr Anne-Katrin Lührs Németországból és Dr Kaja Wichrowska-Rymarek Lengyelországból tippeket és trükköket fognak bemutatni a mély subgingivális restaurációk megoldásához és a napi restaurációk egyszerű megközelítéséhez. Végül, Dr Guilio Pavolucci és én a front régió esztétikus zónájában készülő restaurációk elkészítése során a munkamenet leegyszerűsítéséről fogunk beszélni.”

Grandini szerint, a szakértőket, akik a szombati élő beszélgetésbe részt vesznek nem kell bemutatni. Ott lesznek a fogászati adhézió szakértői, Prof. Bart Van Meerbeek a Leuveni Katolikus Egyetemről Belgiumból és Prof. Junji Tagami a Tokiói Orvos- és Fogorvostudományi Egyetemről. Dr Jean-Pierre Salomon Franciaországból megosztja szakértelmét az anyagok optikai tulajdonságaival kapcsolatban és Dr Newton Fahl Brazíliából és Dr Fernando Autran Spanyolországból tippeket adnak a kiváló esztétika eléréséhez.

‟Dr Noboru Takahashi Japánból és Dr Vincenzo Musella Olaszországból minimál invazív beavatkozásokat javasolnak az esztétikus héjak megvalósításához” mondta Grandini, és hozzátette: „Végül barátom és mentorom Prof. Angelo Putignano fog beszámolni a tapasztalatainkról és a „Style Italiano” megközelítésről. Emellett adunk egy kis teret a meglepetéseknek is. Összefoglalva, ezt a fogászati eseményt nem érdemes kihagyni!”

A Kiválóság a Fogászatban 4.0 (Excellence in Dentistry 4.0) webinárium sorozat részeként a Tokuyama Dental élőben közvetíti a globális fesztivált Velencéből június 12-én.

Törekvés, hogy megfeleljük a restauratív fogászat legújabb kihívásainak

Leson elmagyarázta, hogy a Tokuyama Dental azért alapította meg a nevezett akadémiát, hogy segíthessen a vásárlóknak a mindennapi gyakorlat során felmerülő kérdésekben és problémákban. A cég megerősítette, hogy idén nem fog részt venni az International Dental Show (IDS) eseményen – a személyzet és a vásárlók biztonságával kapcsolatos aggályok miatt – és Leson azt mondta, hogy az IDS hiánya a cég naptárában megerősítette az igényt, hogy alternatív eszközöket keressenek a vásárlói elkötelezettség fenntartására.

Grandini azt mondta, hogy az akadémiát megnyitó Kiválóság a Fogászatban 4.0 (Excellence in Dentistry 4.0) esemény szempontjából alapvető, hogy széles programmal szolgáljon és tartalmazzon mind a kutatást, mind a klinikai folyamatokat érintő témákat, megfelelve a sokféle igénynek és kihívásnak, amivel azok szembesülnek, akik restauratív fogászattal foglalkoznak. Hozzátette, hogy az egyik legnagyobb kihívás manapság egyszerűen naprakésznek lenni a legújabb információkkal. ‟Különösképpen a restauratív fogászatban nagyon fontos a fogorvosoknak, hogy azt az anyagot válasszák ami a legjobban illeszkedik az igényeikhez és olyan ismétlődő protokollt tudjanak követni, ami illeszkedik a képességeikhez.”

Grandini hozzátette: ‟Másik nagy kihívás a fogorvosok azon képességével van összefüggésbe, hogy tudják-e követni a mostanában történő perspektívaváltást. Egyrészről a megfelelő anyagok és technikák kiválasztása a legfontosabb, másrészről ezt kísérnie kell egy klinikai szempontból multidiszciplináris megközelítésnek, hogy teljes rehabilitációt valósíthassunk meg.”

Néhány meglepetést és továbbképzési kreditet ajánl a Tokuyama Fogászati Akadémia (Tokuyama Dental Academy) az alapító Kiválóság a Fogászatban 4.0 (Excellence in Dentistry 4.0) webinárium sorozatán részt vevőknek júniusban. Több információ az online eseményről és regisztrációról a Tokuyama Dental Academy weboldalán található.

Foglalja le a helyét már most!
Regisztrációért kattintson ide!