Több ezer fogkrémet adományoztak élelmiszerbankoknak és közösségi projekteknek, hogy segítsenek a gyerekeknek javítani szájuk egészségén.

A Biomin 5000 tubus Biomin F for Kids fogkrémet adományozott a Dental Wellness Trustnak, hogy segítse annak szájegészségügyi programjait. A jótékonysági szervezet fogmosási programokat biztosít az Egyesült Királyság hátrányos helyzetű területein lévő iskolákban és óvodákban.

Emellett ingyenes fogkrémet és fogkeféket kínál a mindennapos fogmosáshoz az osztálytermekben. Bár eredetileg a dél-afrikai közösségek megsegítésére hozták létre, mostanra már az Egyesült Királyságban is megvalósult.

Különösen kritikus
A 2011-ben Dr. Linda Greenwall londoni fogorvos által alapított szervezet szerint a munka különösen fontos a világjárvány idején. Az ingyenes, felügyelt Livesmart fogmosási programjainkkal 10 000 gyermeket értünk el – mondta.

Nagyon hálásak vagyunk a Biomin adományáért, amely segít folytatni és kiterjeszteni ezt a munkát. Segítséget nyújt a gyermekek szájhigiéniájának javításához, ami a COVID után különösen fontos. Láttuk, hogy a szájhigiénia romlott ez idő alatt.

“Magától értetődik, hogy a kora gyermekkorban tanított jobb foghigiénia hosszú távon előnyös a gyermekek fogai számára, kevesebb kieső napot jelent az óvodában és az iskolában, valamint jobb egészségi állapotot és jólétet biztosít a gyermekek számára.

Az adományt élelmiszerbankok és közösségi jótékonysági szervezetek, például a Goods For Good, a Foodbank Aid és a Brick by Brick is megkapják.

Örömmel támogatjuk
A Biomin Technologies vezérigazgatója, Richard Whatley hozzátette, hogy a szájhigiénés oktatás javítása “kritikus lépés” az egyenlőtlenségek leküzdésében.

“Örömmel támogatjuk a Dental Wellness Trust inspiráló erőfeszítéseit, amely a hátrányos helyzetű gyermekeket már fiatal korban megtanítja a szájhigiénia alapjaira. Ez kritikus lépés a társadalmi egyenlőtlenségek miatt foghúzás miatt kórházi felvételek számának csökkentése érdekében” – mondta.