Fogmosás után sem lehetünk biztosak benne, hogy mindent megtettünk a szájunk egészségéért, és sokszor kényelmetlen helyeken maradnak ételmaradékok. Létezik viszont egy mobil eszköz, ami egyszerre praktikus és hatásos az ilyen helyzetekben.

Van olyan eset, ahol már a fogpiszkáló sem segít, és az idegesítő ételmaradékok pedig egész nap ingerlik a fog és az íny közti területeket. Ennek a megszüntetéséhez tökéletes választás az elemmel működő, teleszkópos fejű Panasonic EW-DJ10-A503 szájzuhany. Praktikus, akár 14 cm-esre is meghosszabbítható fejjel kapható eszköz elemmel működik, nincs szükség áramforrásra. Nem igényel nagyméretű adaptert, percenként 1400 impulzust bocsát ki, és 165 ml-es tartálya akár 40 másodperces használatot is lehetővé tesz. A Panasonic saját fejlesztésű vízáramlás-szabályozási technológiája kis légbuborékok hozzáadásával egy kb. 390 kPa nyomású, gyengéd vízsugarat állít elő. A vízsugár kiöblíti a baktériumokat és az ételmaradékokat a szimpla fogmosás által nem elérhető hasadékokból, kimossa az érzékeny parodontális tasakokban található lebegő plakkokat.

Elsőre furának tűnhet a pulzáló vízsugár a fogunkon, de gyorsan meg lehet szokni. Ez a pulzáló hatás az, ami eléri a kívánt hatást a tökéletes szájhigiéniához. A vízsugárban található levegő a fogíny kényelmes stimulálására is felhasználható, javítva annak vérkeringését is. A szájzuhany kis méretű, hordozható (markolatba integrált víztartállyal), utazás vagy nyaralás során is kitűnő opció. Használata óvja a fogíny egészségi állapotát már két hét használat után.