logok

A fogászati prevenciós kampány kezdeményezésére két okunk is volt. Egyrészt, mert – ahogyan ezzel minden fogorvos tisztában van – sajnos a magyar lakosság szájápolási kultúrája nem megfelelő, amit riasztó számok is jeleznek. Európában Magyarország vezeti a szájüregi daganatos megbetegedések okozta halálozási statisztikát, de az is szomorú adat, hogy átlagosan egy magyar felnőtt lakosnak 10 ép és 10 hiányzó foga van, és utóbbiból csak 4 fog van pótolva. S ezekből az elkeserítő számokból következik a második ok: 2014 őszén a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának, a Magyar Fogorvosok Egyesületének és az ország négy nagy egyetemi központjának szakmai támogatásával a megelőzésre fókuszáló, az év végéig tartó országos kampány veszi kezdetét.

EuromedicDent_FogaszatiKampany_504x238 jav-2

A kampányt a hazai egészségügyi piac egyik meghatározó, innovatív szemléletű szereplője, az Euromedic vállalatcsalád kezdeményezte, amely fontos feladatának tartja a hazai lakosság egészségtudatosságának növelését. Ennek érdekében néhány éve indították útjára a www.egészségonline.hu weboldalt, amelyen és amelyhez kapcsolódva fontos egészségügyi témákról kívánnak beszélni, mint például korábban a HPV, a kardiológia vagy az itthon szinte ismeretlen „megrázott baba” szindróma. Legújabb programjukkal a szájhigiénia és a fogászat, ezen belül is a prevenció fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az ebből az alkalomból készített weboldalon közérthető, figyelemfelkeltő formában olvasható, hogyan, miért kell a megszokottnál több figyelmet szentelnünk fogainknak, milyen figyelmeztető jeleket kell komolyan vennünk, ki mit tehet szája egészségéért. Annak érdekében, hogy valóban minden érintetthez eljussanak ezek az információk, óriásplakátokkal, televíziós, rádiós, a nyomtatott sajtóban megjelenő és online hirdetésekkel, az egész országot lefedő médiakampánnyal hívják fel a figyelmet a témára, a weboldalra.

A kampánnyal azt is elő szeretnénk segíteni, hogy a kollégák a legfrissebb prevenciós ismeretekkel, megújult lelkesedéssel felvértezve hívják fel pácienseik figyelmét a megelőzés fontosságára, hogy környezetükben minél többet tudjanak tenni azért, hogy a rendszeres fogászati ellenőrzés, a fogainkkal való törődés a mindennapok részévé váljon.

Bízunk abban, hogy inspiráló üzeneteink segítségével mindenki megtalálja a módját annak, hogy a saját területén, a saját eszközeivel csatlakozzon a figyelemfelkeltő kampányhoz, és így közösen megtehetjük az első lépéseket a hazai szájápolási kultúra színvonalának javítása érdekében.

Ehhez jó munkát, sok sikert kívánunk!

euromedic_dent_logoAaron Levi
Euromedic Dent

.

Fogorvos_2014-05_TELJES.indd

[tabs_head][tab_title]Felhívás Fogorvosoknak![/tab_title][/tabs_head]
Kérjük azokat a kollégákat, akik ingyenes szűrővizsgálat biztosításával csatlakozni szeretnének a prevenciós kampányhoz, hogy nevük, illetve rendelőjük adatainak megadásával jelentkezzenek az euromedicdent@euromedic-hungary.com e-mail címen.