Tudná, mit kell tennie, ha a rendelőben egyik páciense, vagy a családjában hirtelen valaki rosszul lenne és meg kellene mentenie az életét?

Évente Magyarországon több mint egymillió alkalommal hívják a mentőket, mintegy 40 ezer ember élete lenne megmenthető. A legkritikusabb rész pont RAJTUNK múlik. Ha megtanulunk néhány egyszerű dolgot, mi magunk is nagy mértékben növeljük embertársaink életben maradási. Nyugat-Európa egyes országaiban a lakosság 80%*-a rendelkezik stabil segélynyújtási ismeretekkel! A hazai lakosság alig 0,5%-áról mondható el ugyanez.

Minden ember alapvető, emberi és törvényben előírt kötelezettsége, hogy a bajba jutott embertársán segítsen. Számos olyan eset fordulhat elő, legyen az közúti, munkahelyi, háztartási baleset vagy egy hirtelen jött rosszullét, esetleg egy székben ülő páciens, amikor szükség lehet a segítségnyújtásra. Nagyon fontos, hogy előre felkészültek legyünk, és pontosan tudjuk mit kell tenni.

Ha sem szakmailag, sem lelkileg nem vagyunk birtokában a kellő ismereteknek, nem tudjuk hogyan kell mentőt hívni, és mit kell tennünk, amíg a segítség megérkezik, ez könnyen a bajba jutott életébe kerülhet.

Speciális elsősegély tanfolyam

A BLS (Basic Life Support), azaz laikusok által eszközök nélkül végezhető alapszintű újraélesztés, illetve az AED, (Automated External Defibrillator), vagyis külső félautomata defibrillátor használata együttesen olyan tudást és előre megtanulható megoldási rendszert ad a kezünkbe, minek segítségével szó szerint életmentők lehetünk.

A nemzetközi mentős csapatokban tapasztalatokat szerzett, nemzetközi szinten elismert elsősegély oktató, és diplomás mentőtiszt, Gáspár Attila csapatával bemutatja és megtanítja az eszközök nélküli életmentés, elsősegélynyújtás világszerte elfogadott új technikáját. Oktatói csapatunk segédeszközökkel nemcsak elméleti, hanem gyakorlati eligazítást is tart!

Jelentkezés és bővebb információ: http://oktatas.gasparmed.hu/menu/2015-spec-bls-aed-elsosegely-eletmentes-tanfolyam

Dental World 2015