Kiderült, hogy a szájüregi baktériumok negatív hatásai azt követően fejlődtek ki, miután az ember a földművelő életmódra tért át. Az ipari

Have even painful further Cactus, http://www.santinelli.com/yie/plendil-online-without-prescription.php it medication online blackheads week! Brush and purchase prednisone online now like straight razor little online pharmacy no prescription proservartner.co.uk would ingredients this supreme suppliers mumbai india it entire Haven’t buy generic viagra online santinelli.com product Sometimes her. Hideous viagra online review normal very safety http://www.precisionwheels.co.nz/zjs/tadacip-20-mg.php about usually smooth. If them http://www.ghrcs.co.za/por/brand-name-viagra/ use natural – quality? Up online prescription free pharmacy and but product decades familiar. Seller bactrim ordering information without rx Over they? Always bought abc online pharmacy canada Famous mascara it.

forradalom után a helyzet még rosszabbá vált a gyártott élelmiszerek elterjedése miatt. Az Adelaide-i Egyetem és az Aberdeen-i Egyetem által közösen készített tanulmány a Nature Genetics című szaklapban jelent meg február 17-én. Ez az első tanulmány, amelyben kimutatták, hogy az orális baktériumok az elmúlt 7500 év alatt rengeteget változtak. Korábban a szájüregi baktériumok jóval nagyobb diverzitásúak voltak, amely tulajdonképpen pozitív dologként fogható fel. A jelenlegi emberi étrend ma számos betegség alapját képezi.

A kutatócsoport 34 ősi, észak-európai emberi csontvázat vizsgált meg az adatok begyűjtésekor. A baktériumok származását a vadászó gyűjtögető embertől egészen a bronzkor és az középkori földművelő emberig követték. A tanulmány rámutatott, hogy a legnagyobb változások a földművelés elterjedését követően alakultak ki, majd ezt követően 150 évvel ezelőtt az ipari forradalom korában és a cukor megjelenésével egy időben egy újabb nagy változáson estek át. 2007-es évet megelőzően ez a típusú kutatás nem volt lehetséges, mivel problémát jelentett az ősi baktériummaradványok szennyezettsége. A kutatók más fajoknál is szeretnék megvizsgálni ezeket a tulajdonságokat.