Az iRaise Sinus Lift implantátumnak köszönhetően a sinus lift egy technikailag komoly kihívást jelentő, komoly sebészeti beavatkozásból egy egyszerű implantációs eljárás lett. Az iRaise hatalmas mértékben csökkenti a páciensek fájdalmát valamint a gyógyulási időt, ezáltal jelentősen javítja azok életminőségét, akiknél sinus lift beavatkozást kell végrehajtani.

Hogy működik?

Az iRaise legfontosabb jellemzője egy belső csatorna, amelynek segítségével az orvos a folyadékot a felső állkapocsba magán az implantátumon keresztül juttathatja be.

A csatorna egyedülálló L-alakjának köszönhetően nem érintkezik a fogpótlás belső csatlakozásával és a szájüreggel. Szigorú (ISO 14801 szerinti) fáradásvizsgálat igazolja, hogy az iRaise kielégíti és meghaladja a szerkezeti teherbírásra vonatkozó szigorú előírásokat.

Az iRaise implantátumot a felső állkapocs fúrási területébe vezetik be. Az irányított csavarás során az iRaise csúcsa finoman hatol be az arcüreg aljzatába a sinus membrán alá.

Az implantátumon keresztül sóoldatot fecskendeznek az arcüregbe. A sóoldat által keltett hidraulikus nyomás finoman leválasztja a sinus membránt az arcüreg aljzatáról, megemeli azt és üreget képez a nyálkahártya alatt.Ezt követően a sóoldatot leszívják, majd csontpótló anyagot fecskendeznek be a belső csatornán keresztül.Amikor az implantátum tökéletesen elhelyezésre került, a fogínyt összevarrják.

iraise_how

Körülbelül 6-9 hónap elteltével, amennyi idő alatt a csontpótló anyag beépül, valamint az implantátum és a csont osszeointegrációja végbement, elvégezhető a fogpótlás elhelyezése az implantátumba a szokásos eljárások alkalmazásával
Az iRaise sinus lift implantátum klinikai tesztelései sikeresen végződtek. A termék CE Mark besorolással rendelkezik, Európában és Izraelben kereskedelmi forgalomban kapható.

Kényelmes és megbízható használat az orvosok számára
• Hozzáférhető, könnyen elsajátítható technológia, ellentétben a bonyolult sinus lift eljárásokkal. Tapasztalt implantológusok minimális tanulással elsajátíthatják az iRaise™ eljárást.
• Csökkenti a székben töltött időt – Több sebészeti lépés kiiktatásával vagy egyszerűsítésével a beavatkozás átlagosan 1-2 óráról 30 percre csökken
• Csökkenti a komplikációkat és az utókezeléseket, a sebészeti beavatkozás mértékének jelentős csökkenésének köszönhetően
• Csökkenti a sinus nyálkahártya perforációjának kockázatát a hidraulikus nyomás használatának köszönhető biztonságos megemelési módszerrel.

A páciens életminősége javul
• Jelentős mértékben csökkenti a fájdalmat és a kellemetlenséget a nyitott sinus lift beavatkozáshoz képest a minimálisan invazív sebészeti eljárásnak köszönhetően.
• Elkerülhetőek a nyitott sinus lift során elszenvedett zúzodások és az arc bedagadása
• Megrövidíti a páciens felépülési idejét, ezáltal kevesebb napot veszít a munkából