Minden

Legújabb

Főbb szempontok a fogorvosi rendelő bővítésekor

A fogorvosi rendelő általános célja a legmagasabb színvonalú ellátás mellett a betegek megtartása, így a magas bevétel generálás. Fontos azonban a rendelő megfelelő vezetése és az erős ügyfél-kapcsolat fenntartása. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy bővítenie kell praxisát a szolgáltatás minőségének megőrzése érdekében. Íme néhány megközelítés, amelyet figyelembe kell venni a fogászati rendelő bővítésekor.


COVID-19

Legújabb

COVID-19 – „félelem, tehetetlenség és terror”, ezt érzik a frontvonalban dolgozó fogorvosok Kínában

Kínában a koronavírus-járvány idején dolgozó fogászati személyzet „félelem és terror” érzését tapasztalta - derült ki egy friss felmérésből. A tanulmányban, - amely a COVID-19 fogászati ​​szakmára gyakorolt ​​pszichológiai hatásait vizsgálta -, a kutatók azt állapították meg, hogy különböző mértékben érintette a személyzetet. Több mint 950 fogászati szakember töltötte ki a kérdőívet, amelyek pszichológiai jólétüket értékelték. Ez magában foglalta a betegegészségügyi kérdőívet is, amely az egyik leggyakrabban használt depresszió-szűrő eszköz az egészségügyi intézményekben.

Általános fogászat, Szájhigiénia

Legújabb

A karantén és az alkohol

Új kutatások azt mutatják, hogy növekszik a bezártságból fakadó alkoholfogyasztás, amelynek pusztító egészségügyi következményei lehetnek. Tehát, fontos a fogászati szakemberek kommunikációja az alkoholfogyasztás csökkentésének érdekében, mely a száj egészségére is hatással van.


A dohányzók több mint fele stressz dohányzik a COVID-nak köszönhetően

A Mintel által végzett kutatásból kiderült, hogy a dohányzók csaknem egyharmada dohányzik többet az Egyesült Királyságban a COVID-19 járvány kezdete óta. A brit dohányosok 65%-a aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy cigarettázási szokásai miatt nagyobb veszélynek van kitéve jelenleg a koronavírusnak köszönhetően. A felmérés továbbá megállapította, hogy Nagy-Britanniában a dohányzók több mint fele (51%) stressz dohányzik.

Minimálisan és közepesen megtartott állcsontgerinc miatt augmentált szinuszba helyezett implantátumok – prospektív vizsgálat 1–5 évre

A tanulmány célja: (1) Az implantátumok klinikai és radiológiai sikerességének, illetve túlélési rátájának meghatározása többszakaszos szinuszaugmentációs műtét után; (2) a sikerességi, valamint a túlélési ráta összehasonlítása két különböző alveoláris csontmagassággal rendelkező betegcsoportban: a szinusz alatti minimális (≤ 3,5 mm), illetve mérsékelt (> 3,5 mm) csontállománnyal rendelkezőknél.

Háromszázmillió fogkrém tubus kerül a hulladéklerakókba

Rengeteg műanyag hulladék, annak az eredménye, hogy a lakosság fogkrémmel tisztítsa fogait, olyan tubusokból, amelyeket nem lehet újrahasznosítani. A BusinessWaste.co.uk hulladékkezelő vállalat aggódik a fogkrémtubusok által keletkezett műanyag hulladék mennyisége miatt, és műanyagmentes alternatívákat szorgalmaz.

Hogyan segíthet a fogorvos és csapata a betegek szorongásának csökkentésében?

Annak ellenére, hogy a szorongás kialakulásának számos oka lehet, ami nem mindig világos, de annak hatásai könnyen és jól értelmezhetőek. Növekedésével a betegek elkerülhetik a fogorvosi ellátást, miközben elhanyagolják szájuk egészségét. Svédországban a Göteborgi Egyetem által készített tanulmány megállapította, hogy az ország fogorvosi szorongásának szintje az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent, amiben jelentős szerepe van a prevenciónak.

4 módszer a bizalom kiépítésére a pácienseivel

Szinte mindenki tisztában van a rendszeres fogászati ellenőrzés fontosságával, mégis az amerikai felnőttek 21,3% -a ritkán keres fel fogorvost. Az időpontfoglalás elkerülésének leggyakoribb okai a pénz és a szorongás, de van egy harmadik tényező is, amely nagymértékben befolyásolja, hogy az emberek milyen gyakran látogatnak el a fogorvoshoz: a bizalom.

Betöltés