Grosz Jánosnak öt órán belül sikerült célba érnie a tavalyi IRONMAN 70.3 Budapest során, s annyira örült, hogy annak „nyoma maradt”. A befutóról készült fotó az idei viadal kampányában is szerepet kapott…

„Az állóképességi sportokkal már felnőttként kerültem kapcsolatba, egy gyerekkori jó barátom, Csőke Balázs profi triatlonos biztatására kezdtem el 2008-ban futni, és gyorsan a hosszabb távok felé fordultam. Balázsnak több versenyen voltam a segítője, ezek után elkerülhetetlen volt a triatlonhoz való közeledésem, 2013-ban elkezdtem aktívan edzeni. Mivel nagyon szeretem a hivatásom, így igazi kihívás számomra öszeegyeztetni a munkám a heti tíz-tizenöt óra edzéssel. Tavaly ennyit készültem az ausztriai IRONMAN és a budapesti IRONMAN 70.3 versenyekre” – meséli a 32 esztendős dr. Grosz János Pál, aki Szegeden született, ott is nőtt fel, jelenleg Budapesten él és fogorvosként dolgozik.

plakat

A tavalyi budapesti versenyre jó szívvel emlékszik vissza, hangsúlyozva, hogy a hazai szurkolók segítsége nélkül biztosan nem tudta volna teljesíteni az önmaga elé állított célokat.

„Az ausztriai IRONMAN után elég magas elvárásokkal érkeztem a budapesti viadalra, és nagyon jó volt hazai közönség előtt versenyezni. Személyes szempontból nézve a verseny előtt kicsit nehéz volt motiválnom magam az edzésre, de végül elértem az általam tervezett kerékpáros időt. Lehet, hogy kicsit túl is hajtottam magam a bringán, nem esett jól elkezdeni a futást, de végül a helyszínnek és a szurkolóknak is köszönhetően sikerült a terveknek megfelelően befejezni ezt a versenyt. Felemelő érzés, amikor a verseny után van lehetőségem megosztani az örömöm másokkal is. Ezért is jó itthon versenyezni!”

Nos, ez az öröm plakátokra is került, így lett a 2015-ös IRONMAN 70.3 Budapest egyik „plakátembere” Grosz János.

„A sok edzésmunkának köszönhetően sikerült öt óra alá kerülnöm a budapesti versenyen, ezért is volt nagy az örömöm a befutónál, ahol szerettem volna megköszönni a jelenlévő családtagjaimnak és barátnőmnek a biztatást és azokat az áldozatokat, amiket a felkészülési időszakban hoztak értem. Már a verseny után is nagyon sokan jelezték, milyen jól sikerült a befutóról készült kép, amikor pedig egy ismerősömtől, Németh Ádámtól hallottam, hogy esetleg ezt a képet használnák az idei kampányhoz, nagyon megilletődtem. Furcsa érzés volt a saját képem előtt állni és fényképezkedni, ahogyan az is érdekes érzés, amikor a barátaim küldenek maguról szelfit ’velem’.”

Plakát ide vagy oda, János ebben az évben kihagyta az IRONMAN 70.3 Budapest versenyét. Azért a triatlonról nem mondott le ezen az augusztusi hétvégén sem.

„Az idén nagyobb hangsúlyt fektettem a munkámban való kiteljesedésre, így kicsit vissza kellett venni az edzések mennyiségéből. Jövőre azonban újra a triatloné lesz a főszerep, két teljes távú IRONMAN versenyen tervezek elindulni, Lanzarotén és Ausztriában. Idén az ausztriai rendezésű IRONMAN 70.3 világbajnokság miatt az előtte tartott kapruni 70.3 lett a fő versenyem, mivel ez csak egy héttel a budapesti verseny után következik, nehéz lenne ilyen rövid időn belül kétszer is csúcsformában teljesítenem. Mivel mindenképp szerettem volna hazai terepen is versenyezni, így az 5i50 Budapesten indulok, ami remélhetőleg megfelelő bemelegítés lesz a fő versenyemre.”

A fotót Őszi Szilvia sportfotós, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-fotópályázatának győztese készítette. Szilvi szívbeteg gyerekekről szóló “Szívügy” című fotókiállítása megtekinthető a versenyhétvége alatt az expo területén.