A periodontális betegség az egyike a két fő fogászati betegségnek (WHO szerint- 2001).
Kezelés nélkül a periodontális betegségek, mint például a gingivitis és a periodontitis fogveszteséghez vezetnek.

A fejlett országokban a periodontális betegség a fogvesztés elsődleges kóroka.

A legfrisebb epidemiológiai adatok szerint a periodontális betegségek előfordulási gyakorsága a 60 %-ot is elérheti a felnőtt lakosság körében.

Néhány fiziológia és patológia feltétel, ami a periodontális betegség előfordulási gyakoriságát növeli:

  • rossz szájhigiénia
  • terhesség
  • 1. és 2. típusú diabétesz
  • dohányzás
  • legyengült immunrendszer
  • stressz

A hialuronsav a poliszacharidok családjába tartozik, egy amino csoportot tartalmazó cukrot, glukóz-aminoglikánt tartalmaz. Ez kémiai szerkezetét tekintve egy elágazódás mentes lineáris polimer, melyet diszacharid egységek építenek fel. A diszacharid egységek végtelenszer ismétlődő glukuronsavból és N-acetilglukozaminból állnak.

A hialuronsav vízben jól oldódó, viszkoelasztikus tulajdonsággal rendelkező, nem-newtoni anyag. (Az anyag tulajdonságait a molekulasúly, koncentráció és a külső környezeti hatások, pH határozzák meg)

Ez a viszkóelasztikus tulajdonság, illetve a teljes körű biokompatiblitás, a toxicitás legkisebb jele nélkül vezetett a széleskörű elterjedéséhez. Szívesen alkalmazott anyag a kozmetikai ipartól kezdve a legkülönbözőbb orvosi területekig.

GENGIGEL PROF® / GENGI PRO® fecskendő formátumban

Klinikai hatás:
Csökkenti a gingivális tasak mélységét. Jelentős kliniko-anatómiai eredmények akár már egyszeri használat után is.

Csökkenti a vérzést, hemosztatikus hatást fejt ki. A hatás szembetűnő az extrakció peri-operatív állapotában, az ínyleválasztástól az öltés eltávolításáig.

Elősegíti és felgyorsítja a szöveti regenerációt a műtéti trauma, különösen a periodontális kezelés, implantálás, extractió és subgingivális kürettázás után.

A legjobb eredmény elérése érdekében a terméket professzionális fogtisztítás után alkalmazzuk a beavatkozás előtti napon, illetve a beavatkozás végén, a varrás után (Műtét közben ne használjuk!).

GENGIGEL PROF® / GENGI PRO® fecskendő formátumban
(a doboz tartalmaz 2 db 1 ml-s előtöltött fecskendőt -Hialuronsav 0.8%)