A fogszabályozó orvosok több mint háromnegyede (84%) tapasztalta a felnőtt betegek számának megugrását. Ez derül ki a British Orthodontic Society (BOS) új statisztikáiból.

A brit fogszabályozó orvosok több mint fele (60%) arról is beszámolt, hogy az elmúlt 12 hónapban a vártnál nagyobb mértékben megugrott a kezelések iránti kereslet. Az adatok szerint ez a növekvő pácienselvárásoknak és társadalmi tényezőknek (55%), valamint a felnőttkori fogszabályozással kapcsolatos tudatosság növekedésének (80%) köszönhető.

Fokozott tudatosság

A fogászati kezelések iránti növekvő érdeklődéshez széles körben hozzájárult a “Zoom boom” hatás. Anjli Patel a BOS külső kapcsolatokért felelős igazgatója. A következőket mondta: “Érdekes látni a fogszabályozás iránti kereslet növekedését az elmúlt 12 hónapban.

“A rendelőmben látott pácienseimről tudom, hogy sokan a “Zoom-effektus” révén egyre jobban odafigyelnek a fogaikra. Szeretnénk biztosítani, hogy a páciensek a legjobb tanácsokat kapják a fogszabályozással kapcsolatban. A fogszabályozás olyan magabiztos mosolyt adhat az embereknek, amelyről mindig is álmodtak”.

A fogászati szektor ünnepli a növekvő érdeklődést a kezelések iránt. Cikkében Gina Vega leírja, hogyan élénkült meg a rendelők forgalma.

“Elég hamar észrevettük a Zoom boomot” – mondta Vega.

Az emberek telefonáltak, mondván: “Zoomot használok, és nem igazán tetszik, ahogy a fogaim kinéznek”. Valamit tenni akartak ez ellen.

“Természetesen azon a nyáron nem költöttek drága nyaralásra vagy társadalmi eseményekre. Tehát a pénz megvolt, és készen álltak arra, hogy minél előbb elkezdjék.” Hozzáteszi: “Pácienseink mintegy 70%-a a kezelés kezdetén teljes egészében fizet!”.

Forrás: dentistry.co.uk