A gyártó elmondása alapján a berendezéshez különféle egyéb vizsgálati eszközök és módszerek is csatlakoztathatóak lesznek. Az eszköz használhatóságáról nyolc, a berendezést jelenleg is használó fogorvost kérdeztünk meg. E nyolc emberből négy 1 és 3 év közötti időszak óta használja az eszközt, a másik négy 6 és 12 hónap között. A résztvevők feladata az volt, hogy értékeljék az OP300 különféle tulajdonságait, beleértve a hardver és szoftver használhatóságát, az anatómiai pontosságot, valamint a kezelés megtervezésében játszott szerepét.

Anatómiai és felvételi pontosság
A berendezés anatómia pontosságát öt felhasználó kiválónak, egy nagyon jónak, kettő jónak minősítette. A felvételi pontosságot szintén öt felhasználó mondta kiválónak, kettő jónak, egy valaki gyengének. Az egyik felhasználó Yorktownból, aki 25 év ezirányú tapasztalattal rendelkezik a következőket mondta: „Mint a 2 dimenziós, valamint a 3 dimenziós felvételeknél kiváló felbontás tapasztaltam, míg a páciensek sugárterhelése minimális szinten van”. Egy másik tesztelő az anatómiai információkat emelte ki, mint a berendezés legjobban kialakított részét. Ezen felhasználó a berendezés egészét is kiválónak minősítette.

A kezelés megtervezésében játszott szerep
A 3D opció segítségével a berendezés 2 különböző mérettartományú látóteret biztosít (field of view-FOV). A 6cm x 4cm dimenziójú kisebb FOV megfelelő eszköz a lokális diagnosztikai módszereknél, mint például egyéni implantálás, bölcsességfog eltávolítás, illetve endodontikai kezelések. A 6cm x 8cm méretű FOV lehetőséget biztosít a teljes fogív vizsgálatára többszörös implantálás vagy sebészeti beavatkozások eseté.

 

Egy, 32 éve a szakmában dolgozó felhasználó fontosnak tartja a „kiválóan használható felvételeket, melyekkel könnyű a kezelés megtervezése, sőt a pácienseknek is egyszerűbb elmagyarázni a rájuk váró beavatkozásokat”. Ő is kiváló minősítést adott a berendezés egészére, és egyértelműen ajánlja a kollégáinak. Egy 13 éves tapasztalattal rendelkező felhasználó kedveli a „teljes digitális panorámaképeket (ellentétben a rekonstruáltakkal), valamint ennek kombinálhatóságát a cone beam technológiával akár kis, vagy nagy FOV beálllításnál”.