Az OptiPlus Intraorális Kamera a számítógép USB portjába USB kábel segítségével könnyen csatlakoztatható, így nincs szükség tartóállomásra, ezáltal sokkal egyszerűbben hordozható. Csak a kézi kamerát kell ezentúl a zsebében magával vinnie, beavatkozásról-beavatkozásra.

AZ OptiPlus bármekkora méretű fogászati praxis számára megfelelő eszköz, hiszen különféle rendszercsomagokban lehet a készülékhez hozzájutni: a kamera a rendelőben megtalálható bármely képalkotó szoftverrel kompatibilis, vagy megvásárolható egy csomagban a CDMi Képalkotó Szoftverrel is.

A CDMi Intraorális Képalkotó Szoftver az egyik legfelhasználóbarátabb képalkotó szoftver, amely a fogorvosok számára teljes intraorális képet nyújt, valamint elektronikus tárolóegységgel is rendelkezik a felvételek könnyű előhívására.

A szoftver tartalmazza a következő programokat is: Screen Capture, Image Enhancement, Multi-View és Case Presentation. Ezek segítségével a fogorvosok munkatempója felgyorsulhat és az orvos-beteg kapcsolat is magasabb szintre fejlődhet.

A CDMi Intraorális Képalkotó Szoftver ezenkívül a legtöbb olyan intraorális kamerával kompatibilis, melyeket a fogorvosok használni szoktak.