A mi megközelítésünk

Az elmúlt évtizedben a fogászati implantáció és a parodontológia fejlődésével a fogászat, szájsebészet területén növekvő igény mutatkozott az elpusztult csont pótlására. Az implantátum beültetése nem lehetséges abban az esetben, ha a csont mennyisége vagy minősége nem elégséges, mert az implantátum egy élő, ezért jó vérellátással rendelkező csontban tud csak megmaradni.

A NOVOSSEUM DENTAL megalkotásakor a klinikus orvos szemüvegén át vizsgáltuk meg az emberi csontosodás élettanát. Célunk a csont élettani folyamataiban jótékony szerepet játszó faktorok összetett támogatása volt.

A NOVOSSEUM DENTAL rendkívüli összetettségével a csont élettanának egy újfajta, holisztikus – minden szempontot figyelembe vevő – megközelítését hozza el Önnek.

A mosoly a legelőnyösebb ékszer

A csont élettanának külső támogatása elősegítheti a normál csontosodási folyamatok megindulását, tökéletesebbé téve és lerövidítve a csontosodás idejét.

A visszakapott hibátlan mosoly, az újból ragyogó fehér fogak, valamint a kényelmes harapás mind hozzájárulnak az egészséges énkép és önbizalom kialakulásához!

A NOVOSSEUM DENTAL fejlesztése során több orvosszakmai ágazat bevonásával a csontritkulás kihívásaira és a kalcium felszívódás nehézségeire kerestük a megoldást!

Tökéletes csontintegráció

A fogászati implantátumok alkalmazása napjainkban a legelőremutatóbb és élettani szempontból a legmegfelelőbb eljárás a szájsebészetben a foghiányok pótlására. A fogászati implantátumok mesterséges foggyökérpótlások. Feladatuk, hogy tartsák és az állcsonthoz rögzítsék a fogpótlást.

A csontintegráció elengedhetetlen feltétele az egészséges, szerkezetében stabil, élettani teherátvivő szerepet betöltő csontszövet, mely a fogazat stabilitásának záloga.

Az implantáció sikerességét befolyásoló legfontosabb faktorok

 • a kiváló minőségű, felületű és felépítésű implantátum
 • a világszínvonalú tudással és nagyszerű manualitással rendelkező fogorvos
 • a tökéletes csontintegráció

A fogászati implantológia kulcsfontosságú fogalma a csontintegráció. A csontintegráció az implantátumok sikerességének alapja. Jelentősége klinikai szempontból az implantátum terhelhetőségének és hosszú távú funkcióképességének megítélésében van.

Az implantáció sikertelenségének leggyakoribb oka

 • a műgyökér körüli nem megfelelő sűrűségű és erősségű csontszövet

Amennyiben a fogat körülvevő csontszövet működése zavart szenved, a csontágy funkcióját nem fogja tudni tökéletesen ellátni, mely a fogak idő előtti elvesztésében, instabilitásában, fogeltávolítások, gyökércsúcs rezekciók utáni csontosodás elégtelenségében és az implantátumok sikertelenségében mutatkozhat meg!

Stresszes életmódunk, rendszertelen, gyakran egysíkú táplálkozásunk sem optimális fogaink és csontjaink egészsége szempontjából.

“A csont élő szövet, támogatni kell!”

A fogat körül ölelő csontágy egy dinamikus, élő, anyagcseréjét tekintve gyorsan változó struktúra, ami magán viseli az életmódunkból fakadó összes negatív hatást és faktort. Másképpen fogalmazva, „ a csont nem felejt…”

Káros életmódunkból fakadó, esetlegesen nem megfelelő mennyiségű és minőségű csontszövet különös jelentőséget kap abban az esetben, ha a csontágyat tervezett szájsebészeti beavatkozás éri. A CSONTÁGYNAK A FOGÁSZATI BEAVATKOZÁS UTÁN ÚJJÁ KELL ÉPÍTENIE ÖNMAGÁT.

Ebben a kritikus időszakban a csont nem táplálkozhat másból, mint ami ott és akkor a szervezet számára rendelkezésre áll. Ugyanakkor az is mindenképpen megemlítendő, hogy a traumatizált csont egyben új esélyt is kap, amennyiben sikerül a csontosodás kritikus időszaka alatt megadni a képződő csontnak mindazt amire szükség van!

Az implantátum beültetése nem lehetséges abban az esetben, ha a csont mennyisége vagy minősége nem elégséges, mert az implantátum egy élő, megfelelő szerkezetű, jól beerezett, ezért jó vérellátással rendelkező csontban tud csak megmaradni.

A NOVOSSEUM DENTAL megalkotásakor a klinikus orvos szemüvegén át vizsgáltuk meg az emberi csontosodás élettanát. Célunk a csont élettani folyamataiban jótékony szerepet játszó faktorok összetett támogatása volt.

A NOVOSSEUM DENTAL a vérpálya telítésével, biztosítja a csontképződéshez nélkülözhetetlen anyagokat a fejlődő csont számára.

A NOVOSSEUM DENTAL hatóanyagai egymást támogatva fejtik ki hatásukat. A kalciumot, magnéziumot és vitaminokat a szervezet számára ideális arányban tartalmazza. A felszívódást elősegítő hatóanyagok gondoskodnak az összetevők gyors felszívódásáról, a szabályozó hatóanyagok a megfelelő helyre történő szállításáról és a megfelelő mennyiségben történő beépüléséről.

A NOVOSSEUM DENTAL rendkívüli összetettségével a csont élettanának egy újfajta, holisztikus – minden szempontot figyelembe vevő – megközelítését hozza el Önnek!

Fitoösztrogén – Izoflavonok

Az ázsiai népek körében, akik sokkal több szóját fogyasztanak, mint a nyugati társadalmak szignifikánsan alacsonyabb az oszteoporótikus csonttörések gyakorisága. Sejtkultúrákban végzett tanulmányok pedig kimutatták, hogy a szója-izoflavonok befolyásolják a csontépítő és lebontó folyamatokat az ösztrogén-receptorkötő aktivitásukon keresztül.

Marine Magnesium®

A tengervízből kivont Marine-Magnesium® részben szerves, könnyen felszívódó MgHCl-t tartalmaz, ezáltal biztosítva a magnézium gyors felszívódását és beépülését.

Szilícium – Kovaföld

A kovaföld 7.000-szeres nagyításban úgy néz ki, mint apró hengerek, tele lyukakkal. Ezeknek a hengereknek nagyon erős negatív töltésük van. Az ilyen hengerek milliói a gyomor- és emésztőrendszeren keresztül mozgásuk közben vonzzák, és elnyelik a pozitív töltésű baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, drogokat és a nehézfémeket. Ezek csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a testünkből.

Réz-szulfát

A réz számos élettani folyamatban központi szerepet játszik. A vázrendszer szempontjából legfontosabb funkciója, hogy hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához.

Cink és Mangán

A cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához. A csontok cinktartalma a kor előrehaladtával fokozatosan csökken, ezáltal szerepe különösen fontossá válik a menopauzális időszakban. A megfelelő mangán egyensúly és bevitel szerepet játszik a csontsűrűség megőrzésében, és az oszteoporózis prevenciójában, és hozzájárul a normál kötőszövet képződéshez.

Vörös alga Kalcium

A NOVOSSEUM DENTAL-ban található másik kalcium forrás az Aquamin TG™, egy vörös algából nyert ásványi komplex, mely 100%-ig növényi eredetű szerves ásványforrás.

K2 vitamin

A K-vitamin szabályozza a kalcium-anyagcsere folyamatait. Jelenléte szükséges ahhoz, hogy a kalcium megfelelő helyre, vagyis a csontokba jusson, ezáltal csökkentve a csontritkulás kockázatát.

D3 vitamin

Az aktivált D-vitamin valójában szteroidhormon, amelynek receptora szinte minden sejttípusban kimutatható, és több mint 200 gén átíródásának szabályozásában van igazolt szerepe. Legutóbbi kutatások alapján, a téli időszak végére minden tíz emberből kilencben bizonyos mértékű D-vitamin hiány mutatható ki, melynek hatására csökkenhet a kalcium felszívódása is.

Prebiotikum – Inulin

Bélrendszerünkben több milliárd mikroorganizmus él szimbiózisban, melyek 90%-a baktérium. Ahhoz, hogy ezek a hasznos baktériumok képesek legyenek ellátni feladatukat, megfelelő tápanyagforrásra van szükségük. Ezeket nevezzük prebiotikumoknak.

C-vitamin

A C-vitamin bizonyítottan hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogak és fogíny, az erek és a bőr normál működésének fenntartásához. Ezen kívül hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az immunrendszer normál működéséhez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Kinek ajánlott?

Fokozott kalciumigény fogászati és szájsebészeti esetei

 • Implantátumok beültetése
 • Gyökércsúcs rezekciók
 • Fogeltávolítások
 • Fogágyi traumák
 • Rágóízületi csontritkulás

A minőségi kalcium-pótlás megelőzésként és a hiányállapotok megszüntetésére is alkalmas, kortól és nemtől függetlenül.

Javasolt adagolás

A fogágyi csontosodás folyamatainak elősegítésére

A fogászati beavatkozások után három hónapos kúraszerű alkalmazása esetén

 • Az első hónapban: 2×2 tabletta
 • A 2. és 3. hónapban: 2×1 tabletta

FIGYELEM: A termék szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! Tejfehérjére és szójafehérjére érzékenyek számára a termék fogyasztása nem javasolt! A NOVOSSEUM DENTAL K2-vitamin tartalma miatt a véralvadásgátló kezelésben részesülők esetén fokozott óvatosság ajánlott! A NOVOSSEUM DENTAL laktózmentes!

“Fogbeültetések utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk!”

A legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait!

Mi az, amire oda kell figyelni?

A fogászati, szájsebészeti beavatkozások után hatványozottan fontos a száj higiéniájának fenntartása, melyre csak Ön tud figyelni.

Az operáció napján kerülnie kell az erős szájöblítést, étkezés után csak egy enyhe öblögetést végezzen! A fogbeültetés utáni napokban nem javasolt semmilyen megerőltető fizikai megterhelés. A fizikai munkát, valamint a testedzést érdemes kerülni a fogbeültetés utáni napokban, mert utóvérzés léphet fel. Túl meleg vagy hideg környezet nem javasolt a fogbeültetés utáni néhány napban. Az adott terület hűtése jótékony hatású lehet az esetleges duzzanat mérséklésére. Ha duzzanatot észlel a seb körül, kívülről (!) jegelje a területet. A fagyás elkerülése érdekében figyeljen oda, hogy 3-4 perc után távolítsa el a hűtést, majd körülbelül 10 perc után folytassa a jegelést.

A fogászati, szájsebészeti beavatkozások után hatványozottan fontos a száj higiéniájának fenntartása, melyre csak Ön tud figyelni.

Célszerű lecserélni addig használt fogkefénket. A fogkefén ugyanis száraz és nedves állapotban is megtapadnak a baktériumok, ezért előfordulhat, hogy éppen a szájhigiéniánk érdekében használt eszköz indítja el a seb fertőzését.

Fogbeültetés után javasolt három napon át kerülni az alkohol és a kávé fogyasztását, valamint a dohányzást. Erős dohányosok számára ez nem túl könnyű feladat, ebben segíthet az elektromos cigaretta, illetve a nikotin tapaszok.

Étkezési tanácsok fogbeültetés utáni időszakra

Fogbeültetés után nem szabad a fogbeültetés helyén rágni, illetve érdemes kerülni a kemény ételek fogyasztását. A tejtermékek minden formájának fogyasztása ellenjavallt a fogbeültetés utáni néhány napban. A fűszeres, csípős ételek nem tesznek jót fogbeültetés után, ezért érdemes ezeket néhány napig hanyagolni. Ajánlott az antibiotikum kúra megkezdésével párhuzamosan gondoskodni bélrendszerünk kiegyensúlyozott működéséről amihez segítséget nyújtanak a pre- és probiotikumok.

Néhány egyszerű szabály betartásával lerövidíthetjük a sebgyógyulás időszakát és megakadályozhatjuk az esetleges szövődmények kialakulását.

További információért és megrendelésért kattintson ide!