Talán éppen ezért tettek közzé a fogászat szakemberei olyan útmutatást, mellyel a húsvéti tojások szerelmeseinek szeretnének egy egészségesebb utat mutatni. Az Egyesült Királyságban az utóbbi években 5%-al nőtt az éves csokoládéfogyasztás mértéke, amely az elemzők szerint 2016-ig biztosan folytatódik. Ez természetesen káros a fogakra és az ínyre nézve, ráadásul olyan betegségek esetén is fontos tényező, mint a diabetes, szívbetegség, osteoporosis és egyes daganattípusok. A szakemberek azt javasolják, hogy Húsvét vasárnap előtt egyáltalán ne fogyasszunk csokoládétojást.

A javaslatok részletesen:
• kisebb tojást vegyünk
• inkább a magas kakaótartalmú csokoládét részesítsük előnyben a tej- vagy fehércsokoládéval szemben, a magasabb cukortartalom miatt
• ellenőrizzük a különböző húsvéti tojások cukortartalmát és a kevesebb cukrot tartalmazót vásároljuk meg
• olyan tojást vegyünk, amely nem tartalmaz még a tojáson belül is további édességeket
• étkezésekkor fogyasszuk a csokoládétojásokat a desszert alternatívájaként
• a fogmosással legalább 30 percet várjunk, mivel az azonnali fogmosás károsíthatja a dentint

A következő címen további információ érhető el: www.gumproblems.co.uk