Balatonkenese, 2018. június 16.

Van-e nemesebb sport, mint a természet erejét vitorlánkba fogni, és a csapat közös erejével célba juttatni a hajót? A 16 hajó összesen 100 fős legénysége 2018. június 16-án ismét összemérte ügyességét a V. Alpha-Bio Dental Regatta vitorlásversenyen. A versenyt megelőző pár napos időszakban kedvezőtlen időjárást mutatott a meteorológiai előrejelzés, végül az idő kegyes volt, igazán jó szél fújt, a verseny szoros eredménnyel zárult. Helyszíni beszámoló képekkel…

Az amatőr vitorlásverseny egy szakma, a fogászatban dolgozók számára kiírt, hivatalos, minősített, az OVSZ naptárában is jegyzett félnapos verseny, de mi egész napos szabad-idős programként hirdettük meg.  A versenyt nem profiknak, hanem a fogászati szakmában tevékenykedő, de a vitorlázást már gyakorló, vagy ahhoz kedvet érző kollégák, munkatársak számára írtuk ki. A verseny megszervezésére, lebonyolítására Litkey Farkast (tizenháromszoros Kékszalag-győztes, kétszeres Soling-világbajnok, sokszoros magyar bajnok), a Litkey Sailing Team csapatvezetőjét kértük fel.

A Dental Regatta versennyel egy időben, azonos pályán, de külön díjazással tartották meg a Doktor Regattát és a Pharma Kupát is.

A három versenyen összesen 35 hajó indult, ami különlegesen szép látványt nyújtott a parton maradók számára is.

A napsütötte, gyönyörű Balaton – a kifutó hajók sokaságával – emlékezetes élménnyel gazdagította a partról szemlélődőket is.

Mivel barátságos vitorlásversenyről lévén szó, minden induló a verseny izgalmával és a közösen átélt izgalmakkal lett gazdagabb, a végső sorrendet azonban mégis a gyakorlottság, az ügyesség és némi szerencse határozta meg. Abszolút első helyen az Előd Botond vezette Spirit of Pleasure hajója végzett, fedélzetén a 12 fős legénységgel. Az abszolút második helyezett csapat a Nav-Igáció, Bioderma Angyalok Bíró Tamással a kapitányi poszton és a 7 fős csappatal. Az abszolút harmadik helyen a OFI Team, Carbonádo futott be, Pintes Péter csapatát további 5 fogtechnikus erősítette.

A teljes listát megnézhetik a www.dentalregatta.hu weboldalon. 

A Dental Regatta azonban több mint vitorlásverseny – kiszakadhattak a klinikák, fogtechnikai laborok, fogászati kereskedők a dolgos hétköznapokból, és egy egészen más közegben működhettek együtt a kollégák. Igazi csapatépítő és csapatszellem-teremtő eseményt élhettünk át mindannyian. Ráadásul mindezt a Balaton gyönyörű, semmivel össze nem hasonlítható környezetében.

Lehet ennél jobb programot kitalálni?

Tóth Mihály