Balatonkenese, 2017. június 17.

Van-e nemesebb sport, mint a természet erejét vitorlánkba fogni, és a csapat közös erejével célba juttatni a hajót? A 11 hajó összesen 51 fős legénysége 2017. június 17-én ismét összemérte ügyességét a IV. Alpha-Bio Dental Regatta vitorlásversenyen. A versenyt megelőző pár napos időszakban kedvezőtlen időjárást mutatott a meteorológiai előrejelzés, végül az idő kegyes volt, igazán jó szél fújt, a verseny szoros eredménnyel zárult. Helyszíni beszámoló képekkel…

CSG_0430

Az amatőr vitorlásverseny egy szakma, a fogászatban dolgozók számára kiírt, hivatalos, minősített, az OVSZ naptárában is jegyzett félnapos verseny, de mi egész napos szabad-idős programként hirdettük meg.  A versenyt nem profiknak, hanem a fogászati szakmában tevékenykedő, de a vitorlázást már gyakorló, vagy ahhoz kedvet érző kollégák, munkatársak számára írtuk ki. A verseny megszervezésére, lebonyolítására Litkey Farkast (tizenkétszeres Kékszalag-győztes, kétszeres Soling-világbajnok, sokszoros magyar bajnok), a Litkey Sailing Team csapatvezetőjét kértük fel.

CSG_0224

A Dental Regatta versennyel egy időben, azonos pályán, de külön díjazással tartották meg a Doktor Regattát és a Pharma Kupát is. A két versenyen összesen 35 hajó indult, ami különlegesen szép látványt nyújtott a parton maradók számára is.

A napsütötte, gyönyörű Balaton – a kifutó hajók sokaságával – emlékezetes élménnyel gazdagította a partról szemlélődőket is.

Mivel barátságos vitorlásversenyről lévén szó, minden induló a verseny izgalmával és a közösen átélt izgalmakkal lett gazdagabb, a végső sorrendet azonban mégis a gyakorlottság, az ügyesség és némi szerencse határozta meg. Abszolút első helyen a Soponyai Géza vezette Manka hajója végzett, fedélzetén Schulze Lászlóval, Kónya Jánossal, Farkas Gyulával, dr. Tóth Péterrel, dr. Volom Andrással, ifj. Volom Andrással, dr. Mészáros Tamással. Az abszolút második helyezett csapat a Mr. Purple/Alpha Bio csapata lett dr. Kemper Róberttel a kapitányi poszton. A csapat tagjai: dr. Szamódi Tamás, dr. Jurácsik Tímea, dr. Chikány Tamás, dr. Papp Zsuzsanna, dr. Molnár Bálint, dr. Sági Éva. Az abszolút harmadik helyen a Bettus futott be, Kiss Bálint Zsolt csapatát Nagy Erika, Sávai Tamás, Gallusz Szilvia és Rácz Renátó erősítette. A teljes listát megnézhetik a www.dentalregatta.hu weboldalon.

I. helyezett: Manka (Schulze László, Kónya János, Farkas Gyula, dr. Tóth Péter, dr. Volom András, ifj. Volom András, dr. Mészáros Tamás) II. helyezett: Mr. Purple/Alpha Bio (dr. Kemper Róbert, dr. Szamódi Tamás, dr. Jurácsik Tímea, dr. Chikány Tamás, dr. Papp Zsuzsanna, dr. Molnár Bálint, dr. Sági Éva) III. helyezett: Bettus/DP Hungary (Kiss Bálint Zsolt, Nagy Erika, Sávai Tamás, Gallusz Szilvia, Rácz Renátó)

I. helyezett: Manka (Schulze László, Kónya János, Farkas Gyula, dr. Tóth Péter, dr. Volom András, ifj. Volom András, dr. Mészáros Tamás)
II. helyezett: Mr. Purple/Alpha Bio (dr. Kemper Róbert, dr. Szamódi Tamás, dr. Jurácsik Tímea, dr. Chikány Tamás, dr. Papp Zsuzsanna, dr. Molnár Bálint, dr. Sági Éva)
III. helyezett: Bettus/DP Hungary (Kiss Bálint Zsolt, Nagy Erika, Sávai Tamás, Gallusz Szilvia, Rácz Renátó)

A Dental Regatta azonban több, mint vitorlásverseny – kiszakadhattak a klinikák dolgos hétköznapjaiból, és egy egészen más közegben működhettek együtt a kollégák. Igazi csapatépítő és csapatszellem-teremtő eseményt élhettünk át mindannyian. Ráadásul mindezt a Balaton gyönyörű, semmivel össze nem hasonlítható környezetében.

Lehet ennél jobb programot kitalálni?

Tóth Mihály