Az amerikai fogorvos egyik legnagyobb segítsége a rendelési idő alatt nem más, mint Jojo a golden retriever. De miben lehet egy orvos segítségére egy kutya?

Sokan addig halogatjuk a fogorvosunk meglátogatását, ameddig csak lehet. Miért? A válaszhoz elég felidéznünk a fúró hangját, az injekciós tűt… Illionis államban azonban van egy gyerekfogászat, ahova szívesen mennek a kis páciensek.

A fogászati kezelés alatt simogathatják a gyerekek a golden retrievert.

A fogászati kezelés alatt simogathatják a gyerekek a golden retrievert.

Ennek oka nem más, mint JoJo, a gyönyörű golden retriever. JoJo vizsgázott terápiás kutya, aki már korábban is rengeteg embernek segített: támogatást nyújtott a Missouriban tomboló tornádók áldozatainak, és a 2012-es Connecticutban történt iskolai lövöldözés után ő is segített a gyerekeknek a történte feldolgozásában.

JoJo jelenleg egy fogászati klinikán dolgozik: azokat a gyerekeket segít megnyugtatni, akik félnek a fogászati kezelésektől.

Hála a kutyának, a gyerekek már nem félnek a  fogorvosnál.

Hála a kutyának, a gyerekek már nem félnek a fogorvosnál.

Amit tesz, az csodálatos: a félő gyerek ölébe hajtja a fejét, amint az helyet foglal az ijesztő fogorvosi székben. Amíg a kezelés tart, a gyerekek simogathatják JoJo-t. A kutyasimogatásnak és a kutya jelenlétének pedig igen nyugtató, stresszoldó hatása van – ez már több ízben bizonyításra került.

JoJo és a fogorvosok.

JoJo és a fogorvosok.

A szülők kifejezetten örülnek JoJo jelenlétének. Mindannyian arról számoltak be, hogy gyermekük sokkal nyugodtabban tűri a fogászati kezelést, holott korábban szinte rettegtek tőle.

A gyerekek és a fogorvosok is nagyon örülnek JoJo jelenlétének.

A gyerekek és a fogorvosok is nagyon örülnek JoJo jelenlétének.

Reméljük, hamarosan hazai példát is hozhatunk hasonló témában: közeledik Rex vizsgája,  amit ha megszerez, ő is benn tartózkodhat majd a gyermekorvosi rendelőben a kis betegek legnagyobb örömére!

Forrás: kutyabarathelyek.hu