Ez derül ki az Oral Health Foundation legfrissebb kutatásából. A friss adatokból kiderül, hogy a brit felnőttek több mint fele (58%) az online videóhívásokat tartja annak a fő okának, hogy megakarják/megakarták változtatni mosolyukat.

További eredmények a következők:
– Egyharmaduk (33%) már jobban tisztában van a fogai valós színével.
– Majdnem egynegyedük (24%) látja, hogy miként állnának tökéletesen a fogai.
– A többség (58%) pedig arról számol be, hogy az arcmaszk károsan hat a másokkal való kapcsolatteremtésre, valamint a barátságok kialakítására.

A Nemzeti Mosolyhónap részeként közzétett adatok szerint a fentiek a női válaszadók jelentős, 62%-ára vonatkoztak.

A technológiák fokozott használata
Dr. Nigel Carter – az Oral Health Foundation vezérigazgatója – a digitális technológiák fokozott használatának tulajdonítja a fokozott mosoly-tudatosságot. E szoftverek használatát “felbecsülhetetlen értékű eszköznek” nevezte a világjárvány idején.

“A fizikai interakciók korlátozottak voltak az elmúlt 12 hónapban. Sokak számára ezeket felváltották az online találkozások. Ez a technológia felbecsülhetetlen értékű eszköz volt, akár üzleti találkozókat könnyített meg, akár lehetővé tette, hogy a nagyszülők először láthassák újszülött unokáikat. Ez azt is eredményezte, hogy sokkal többször láthattuk a saját arcunkat és mosolyunkat, mint ahogy azt megszoktuk” – mondta Carter.
Öntudatosság
Carter hozzátette:
“A fogaink színe és formája az első dolog, amit hajlamosak vagyunk észrevenni. Az öntudatos érzés teljesen normális. Amit azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a mosoly legfontosabb része annak egészsége”.
A Nemzeti Mosolyhónap az Oral Health Foundation jótékonysági kampánya, ami május 17. és június 17. között zajlik.
Forrás: dentistry.co.uk