Az új kutatás – amelyet a Bluetree Group végzett – arról számol be, hogy az Egyesült Királyságban élő felnőttek kétötöde (38%) aggódik az egészségügyi szakemberek arcmaszkjának biztonsága és színvonala miatt. A legtöbben Észak-Írországban fejezték ki aggodalmukat, ahol a megkérdezettek több mint egyharmada (42%) számolt be erről.

A közfelfogás

Az egyéb megállapítások a következők:

  • A felnőttek egyharmada (33%) fontolóra veszi az egészségügyi szakember megváltoztatását, ha gyanítja, hogy az arcmaszkja nem felel meg a kötelező normáknak.
  • Több mint háromnegyede (78%) nem tudná megmondani, hogy hamis-e vagy biztonságos-e egy fogorvos maszkja.
  • A belátható időn belül az emberek több mint egynegyede (26%) elvárja, hogy egészségügyi szakorvosa FFPP2 vagy FFPP3 maszkot viseljen a szokásos megbeszélések során.
  • Ezenkívül az Egyesült Királyságban a felnőttek több mint egyharmada (36%) nem hiszi, hogy a nyilvánosság hozzáférhet a szükséges információkhoz a megfelelő arcmaszkot illetően.

Ösztönzés

“Ilyen példátlan idő alatt nem meglepő, hogy az emberek aggódnak az arcmaszkok használata miatt” – mondta James Kinsella, a Bluetree Group igazgatója.

„Nyilvánvaló, hogy a nyilvánosság erős érzelmekkel rendelkezik az arcmaszkok minőségével kapcsolatban a rendelőkben. A felnőttek kétötöde azt mondja, hogy aggódnak az orvosok arcmaszkjának színvonala miatt. Biztató látni, hogy ahol az elvárások nem teljesülnek, az emberek alternatívát keresnek.

„Az emberek többsége elismeri, hogy nem lenne képes azonosítani a hamis arcmaszkot. Biztató azonban, hogy azoknak a harmada, akikkel beszéltünk, merne cselekedni; tehát megváltoztatnák orvosukat vagy fogorvosukat, ha nem gondolnák, hogy az arcmaszk megfelelő színvonalú. ”

Forrás: Dentistry.co.uk