Amy D’Arcy-Burt a Dentistry.co.uk oldalán cikkében azt kívánja hangsúlyozni, miért hasznos az üzlet szempontjából, ha kapcsolatba kerülünk hasonló gondolkodású emberekkel, akikkel megoszthatjuk tapasztalatainkat és értékes kapcsolatokat alakíthatunk ki.

Először is egy ilyen kapcsolati kör révén számos támogatáshoz juthatunk. Akár egy egyszerű baráti beszélgetés is motiválóan hathat, új ötletekkel gazdagodhatunk, ami a praxisunkat is feldobhatja. Másodszor is pozitív befolyással lehet ránk az, ha inspiráló emberekkel vesszük körül magunkat, akikkel megoszthatjuk céljainkat, értékeinket. Harmadszor, egy ilyen kapcsolati háló attól is megvéd, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amelyek nem produktívak, nem vezetnek sehova. A beszélgetés révén finomodnak saját elképzeléseink, tanácsokat kérhetünk, és persze mi is megoszthatjuk tapasztalatainkat a többiekkel.

A negyedik előny, hogy sokkal gyorsabban értesülünk a lehetőségekről, könnyebben hírt kapunk egy-egy fontos eseményről, illetve arról is, melyek voltak hasznosak, melyek kevésbé. Végül pedig maga a közösség érzése örömmel tölthet el bennünket, hogy van egy csoport, ahol támogatásban részesülhetünk, ahol értékelik az ötleteinket, ahol mindig valami inspirálót hallhatunk.

Természetesen a fenti előnyök nem egyik pillanatról a másikra jelentkeznek, lehet, hogy a közösség tagjai csak idővel érzékelik a pozitívumokat, a hasonlóan gondolkodók közössége azonban minden esetben jelentős és hosszútávú hatással bír, amit kár lenne kihagyni az életünkből.

Forrás: medipress.hu