A fogorvosok által megfogalmazott kritikák és az alacsonyabb költségek csak néhány ok, amiért a betegek fogorvosi rendelőt váltanak.

Egy friss felmérésből kiderül, hogy a betegek több mint felének (53%) van egy vagy több olyan aggálya, ami miatt fogorvost váltana. A nem elérhető státusz volt a leggyakoribb ok a fogorvosváltásra. A nők azonban sokkal nagyobb valószínűséggel számoltak be erről, mint a férfiak (34% a 26%-kal szemben).

A nők kétszer nagyobb valószínűséggel említették azt is, hogy a fogorvosok szájüregi egészségükkel kapcsolatos kritikáját jelölték meg új fogorvos keresésének okaként (14% szemben a 7%-kal).

Az ügyfélmegtartás fontossága
Ezen túlmenően a nők 52%-kal nagyobb valószínűséggel vallották, hogy az alacsonyabb költségek vezethetnek a váltáshoz, mint a férfiak (12% a 8%-kal szemben).

Annak ellenére, hogy a fogorvostól való félelem gyakori a betegek körében, a szedáció hiánya volt a legkevésbé gyakori ok a fogorvosváltásra. A felnőttek mindössze 7,5%-a számolt be a szedatív fogászat hiányáról mint motivációról.

Kev Coleman egészségügyi szakértő elemzőként vett részt a felmérésben, amelyet a Dentalinsurance.com végzett. Elmondta: “Sok fogorvosi rendelő még mindig szenved a COVID-19 járvány okozta alacsonyabb betegforgalom és bevételkiesés miatt.

“Ez még fontosabbá teszi az ügyfélmegtartást a pénzügyi stabilitásuk szempontjából. Ennek az országos felmérésnek az eredményei fontos iránymutatást nyújtanak a fogorvosok azon erőfeszítéseihez, hogy megtartsák meglévő ügyfeleiket”.

Pénzmegtakarítás
Az eredmények földrajzi különbségeket is feltárnak. Az árérzékenység például az USA nyugati államaiban volt a leggyakoribb. Az ott élő válaszadók alig 14%-a nyilatkozott úgy, hogy alacsonyabb árakat kínáló másik rendelő miatt váltana fogorvost.

Ez a válaszadási arány 31%-kal magasabb volt az országos átlagnál.

Ezzel szemben az ár iránt legkevésbé érdeklődő régió a középnyugat volt. Itt a válaszadók 7,8%-a váltana fogorvost, hogy pénzt takarítson meg.

Forrás: dentistry.co.uk