Kedves Doktornő! Kedves Doktor úr!

Az Aksolin® felnőttek kezelésére szolgáló 875/125 mg amoxicillin/klavulánsav hatóanyagú kiszerelése a filmtabletta mellett vízben elkeverhető, eper ízű, tasakos por formában is elérhető. Ez a kiszerelés a kényelmes gyógyszerbevétel lehetőségét nyújtja betegei számára.

A kiszerelés teljes neve: Aksolin® 875/125 mg por belsőleges szuszpenzióhoz tasakban, 14x

A gyermekek kezelésére az Aksolin® szuszpenziók (400/57 mg/5ml) ajánlottak (35 ml és 70 ml).

Az Aksolin® valamennyi kiszerelése 7:1 arányban tartalmazza az amoxicillint és a klavulánsavat, ami lehetővé teszi a napi 2x-i adagolást.

Ön a 875/125mg-os kiszerelés napi 2x-i adagolása mellett több amoxicillint adhat betegének (és kevesebb klavulánsavat), mint egy 500/125 mg-os kiszerelés napi 3x-i adásával.

Az Aksolin® széles spektrumú antibiotikum, Gram pozitív, Gram negatív és anaerob spektrummal is rendelkezik és fogászati indikációval is bír. A csontokban is megfelelő koncentrációt biztosít, ezért rendelkezik osteomyelitis indikációval is.

Az Aksolin biotech antibiotikum: enzimatikus PureActives® gyártási technológiával készül, bioreaktorban.

Ez a technológia fenntartható: a hagyományos gyártási eljáráshoz képest kevesebb vizet és energiát igényel, kisebb CO2 kibocsátással jár, vegyszerek és oldószerek használatát nem igényli. (1)

A gyártás során felhasznált vizet speciális vízkezelő üzemegységben kezelik, tesztekkel bizonyosodnak meg róla, hogy a víz már nem tartalmaz antibiotikum maradványt, és csak ezt követően bocsátják vissza a környezetbe. Ez az eljárás az antimikrobiális rezisztencia növekedése ellen hat. (2,3)

A hagyományos gyártás során ugyanis, a kibocsátott gyártási vízben tesztekkel még kimutatható mennyiségben megtalálható antibiotikum maradványok, a környezeti baktériumokban rezisztenciát keltenek. E baktériumok a rezisztenciát géntranszfer útján átadhatják az emberi megbetegedést okozó baktériumoknak. (1,2,3)

William Gaze professzor szerint (University of Exeter): „Sok humán patogén baktériumban jelen lévő rezisztencia gén eredetileg környezeti baktériumokból származik.”

Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) okai:

Az Aksolin® gyártási eljárása tehát nem csak környezetbarát értelemben fenntartható, de antibiotikumkincsünk hatékonyságának fenntartását is szolgálja.

Köszönjük, hogy termékünket megtiszteli bizalmával és betegei gyógyításához amoxicillin+klavulánsavként az Aksolin®-t választja!

Gyógyító munkájához további sok sikert kíván a Richter Gedeon!

PS. Érdekesség a témával kapcsolatban:

2019-ben világméretű felmérés keretében vizsgálták a Föld folyóinak antibiotikum koncentrációját. A 211 minta kétharmadában találtak mérhető antibiotikumszinteket az európai folyók közül a Dunában mérték a legmagasabb szintű antibiotikum szennyezést.

A The Guardian beszámolója szerint a Duna osztrák szakaszán vett mintákban 7-féle antibiotikumból találtak a biztonságosnak ítéltnél magasabb koncentrációt. Bár a szennyezés az európai folyókban alacsony szintűnek mondható, W. Gaze professzor (University of Exeter) szerint ezek a koncentrációk is hozzájárulhatnak a rezisztencia kialakulásához és növelhetik a valószínűségét annak, hogy e rezisztens gének a humán patogénekbe kerüljenek át. (4)

Hivatkozások:

1., Andria Lynn Deaguero et Al. Improving the enzymatic syntheses of semi-synthetic beta-lactam antibiotics via reaction engineering and data-driven protein engineering;
2., AMR Review, May 2016;
3., Superbugs in the Supply Chain (Changing Markets) changingmarkets.org. Published in October 2016;
4., The Guardian, 27th May 2019: World’s Rivers Awash with Dangerous Levels of Antibiotics
(Gas)           (X)
Bővebb információért kérjük, olvassa el a termék alkalmazási előiratát.
RÉSZLETES INFORMÁCIÓK