Most épp a Forma-1-ről, amúgy pedig a fejlődéséről híres Szingapúr az áraival is élbolyba tartozik, persze a fizetések sem utolsók. Egy ott élő olvasó a napokban járt fogorvosnál, és megosztotta tapasztalatait – meredek árakkal dolgoznak arra.

Konzultációból, helyi érzéstelenítésből, gyökérkezelésből, koronából álló kombóra kért ajánlatot a dokiktól, 4 ezer szingapúri dolláros összeget mondott az első jelentkező, ami 708 ezer forintnak felel meg. Érkezett még további 4 ajánlat, valamennyi a 2,5-4 ezer dolláros (440-708 ezer forintos) kategóriában.

Majd befutott dr. Bruce Lee levele. Ő 2 ezer dollárért vállalta, ami 354 ezer forintnak felel meg. A kiszolgálással első osztályú volt, minden szupermodern, a Bruce Lee lézerrel dolgozott. (Feltehetően a többi orvosnál is korszerű cuccokkal esnek neki az embernek.) Olvasónk egyik ismerőse is hasonló árakkal találkozott. Neki fél éve hasonló beavatkozásra volt szüksége, a legolcsóbb és legdrágább között ajánlat között 3 ezer dollár, 531 ezer forint különbség volt. Ebből Bruce Lee másfél alkalmat vállal.

Csak érdekességként, egy gyors internetes keresés alapján az említett beavatkozás fogorvostól függően Magyarországon 100 ezer forint körüli összegből kijöhet, és a szórás sem olyan jelentős, mint Szingapúrban. Persze nem ez az egyetlen különbség a két ország között.