Fogérzékenység és vérzés fogmosáskor? Túlérzékeny fogak hideg vagy forró, édes vagy savanyú ételek és italok fogyasztásakor, hideg levegő belégzésekor? Netán ugyanez fogbetegség, fogsérülés miatt? Esetleg fogfehérítés, fogászati kezelések után? Ilyenkor nyújthatnak hatékony segítséget a Sensodyne Repair & Protect termékek!

Amikor speciális fogápolásra van szükség

A fogérzékenységgel járó nem várt, szúró fájdalom és az ebből adódó diszkomfortérzet sokak életében jelen van. Felmérések szerint¹‘² akár háromból egy ember tapasztalhatta már a fogérzékenység kellemetlen tüneteit. Egy többcentrumú vizsgálat azt is kimutatta, hogy ezek nem csak az idősebbeknél jelentkeznek: a legtöbb fogérzékenységben szenvedő ember 20-50 év közötti.¹

A fogérzékenység és az ínyvérzés egyidejűleg is jelentkezhetnek.

A fogérzékenység annak következménye, hogy a fog puhább, belső része, a dentin a fogfelszínre kerül és így szabaddá válnak, megnyílnak a benne futó vékony csatornák. Az ilyen állapot kezelése, illetve a fogínyvérzés megszüntetése mindenekelőtt fogorvosi vizsgálatot és szakorvosi közreműködést igényel.

A kellemetlen tünetek enyhítéséhez mindemellett a tartós védelem biztosítása, speciális fog- és szájápolás is indokolt. Erre bizonyítottan hatékony lehetőséget adnak a Sensodyne Repair & Protect termékek.

Új, mélyreható formula

 A Sensodyne Repair & Protect fogkrém napi kétszeri, rendszeres fogmosással segíthet helyreállítani a fogak érzékeny területeit.

Hatásmechanizmusának lényege, hogy új formulájának köszönhetően a benne található NovaMin (kálcium-nátrium-foszfoszilikát) a nyállal érintkezve erősen kötődik a szabaddá vált dentinhez, mélyen behatol a megnyílt csatornákba, ezáltal védőréteget képez a sérülékeny területeken és támogatja a fogérzékenység okozta fájdalom megszüntetését.

A Sensodyne Repair & Protect rendszeres, napi kétszeri használata a fogszuvasodás ellen is védelmet nyújt.

Ugyanilyen rendszeres alkalmazás esetén, a felsorolt előnyök mellett  a Sensodyne Repair & Protect Whitening fogkrém a fogak természetes fehérségének megőrzésében is kiemelkedő segítséget jelenthet, míg a Sensodyne Repair & Protect Extra Fresh fogkrém extra frissességet nyújt.

A Sensodyne Repair & Protect termékeket felnőttek és 12 éves vagy annál idősebb gyermekek használhatják (kivéve ha fogorvos vagy egyéb egészségügyi személy ajánlja) a lenyelés minimalizásálával, majd kiköpésével.

Az eredmény: hatékony és tartós védelem a fogérzékenység ellen* és mindennapos védelem a fogszuvasodás ellen.

Mert az élet túl rövid az érzékeny fogakhoz!

 

*Napi kétszeri használat esetén.
 Referenciák
1 Addy M. Int Dent J 2002; 52:367–375.
2 Bartlett DW, et al. J Dent. 2013; 41:1007–1013

Forgalmazza: GlaxoSmithKline-Consumer Kft. 1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: +36 1 225 5800 www.sensodyne.hu PM-HU-SENO-21-00152.

A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport. 12 évesnél fiatalabb gyermekek nem használhatják. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvostechnikai eszköz.
A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport.
Harmadik fél által (DIALOG Egészség Kommunikációs és Tanácsadó Kft.) készített tartalom, GSK által szponzorált tartalom.