A szeptemberi Nemzetközi Fogászati Kiállítás (IDS) előkészítéseként a szervezők tegnap sajtótájékoztatót tartottak, hogy tájékoztassák a nemzetközi médiapartnereket a közelgő eseményről, amit hibrid kiállításként terveznek megtartani.

Csütörtök délben Nadja Cleven köszöntötte az újságírókat, akik a YouTube-on keresztül kapcsolódhattak be. A sajtótájékoztató “a válságkezelésből a jövőorientációba” mottó alatt zajlott, amely a szeptember 22. és 25. között Kölnben megrendezésre kerülő 39. IDS mottója is lesz. Jelenleg mintegy 850 kiállító regisztrált az eseményre.Cleven ezután átadta a szót Mark Stephen Pace-nek, a Német Fogászati Iparszövetség elnökének, aki elmondta, hogy mindenki nagyon várja az őszi rendezvényt. Nagy volt az optimizmus, főként azért, mert “a fejlesztések elég jól haladnak”, “a jelenlegi intézkedések hatnak, és a megbetegedések száma csökken”, és “az oltási program sikere világszerte növekszik”.

Mivel az IDS 2021 a fogászati ágazat jövőjéről szól a világjárvány idején, a szervezők Corinna Mühlhausent kérték fel a sajtótájékoztatóra. Ő a frankfurti Zukunftsinstitut trendkutatója és jövőkutatója, és arra kérte a hallgatóság minden tagját, hogy “nézzenek bátran előre”. Az aktuális értékindexet használta fel annak kifejtésére, hogy az egészség témája még mindig az első helyen áll, és a lakosság körében is megatrendként jelenik meg. A fogyasztók minden korábbinál nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy vigyázzanak magukra, egyénre szabott életmódot folytassanak, intelligens termékekbe fektessenek, és kerülőutakat tegyenek a káros összetevők és a műanyag kerülése érdekében.

A biztonság témája a betegekről szóló beszélgetés során merült fel. Oliver Frese, a Koelnmesse operatív igazgatója kijelentette: “A vásárokat ismét engedélyezik, és az IDS az adott keretfeltételek között kerül megrendezésre. A Koelnmesse 2020 tavaszán kidolgozott egy biztonsági koncepciót. A látogatók így nagy biztonságban vannak a rendezvény helyszínén, és ezzel a kiállítók sikerét is szeretnénk biztosítani”.

 Az internet nem helyettesíthet mindent
A 39. IDS hibrid rendezvény lesz – azaz a helyszíni rendezvények és az interneten zajló szekciók kombinációja. Dr. Peter Engel, a Bundeszahnärztekammer (Német Fogtechnikai Szövetség) elnöke és Dominik Kruchen, a Verband Deutscher Zahntechniker-Innungen (Német Fogtechnikus Kereskedők Szövetsége) elnöke szerint ezek a koncepciók már eddig is jó eredményeket hoztak. Azt tapasztalták, hogy a fogorvosok a technológia iránti affinitásuknak és nyitottságuknak köszönhetően viszonylag gyorsan meg tudják szokni az új koncepciókat. Mindazonáltal “az emberek személyesen is szeretnének találkozni” – tette hozzá Kruchen.

Pace megismételte a digitalizáció fontosságát és azt, hogy előrelépés történt, de kijelentette, hogy egyértelműen hiányzik az infrastruktúra a továbblépéshez. Ő is úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes találkozás, és azt mondta: “Nagyon fontos, hogy ápoljuk a kapcsolatokat. A sikeres üzletmenet legfontosabb része nem lehetséges személyes találkozók nélkül. A digitalizáció segít hatékonyabbá válni, javítani a kommunikációt és csökkenteni a költségeket, de nem helyettesíthető vele”.

Dr. Marco Landi, az Európai Fogorvosok Tanácsának elnöke egyetértett ezzel, majd összegzésképpen elmondta, hogy szeptemberben eljött az ideje annak, hogy a fogászati szektor Európa-szerte újra szárnyra kapjon.

Forrás: https://eu.dental-tribune.com/news/ids-press-conference-date-for-september-ultimately-confirmed/
2021.05.21
Kép: (Image: Koelnmesse)