Lebuktak azok a végzős fogorvostanhallgatók, akik egyetemi oktatójukkal levágott emberi fejekkel készítettek „felháborító” és „megbocsájthatatlan” selfieket.

A kép, ami még 2017 augusztusában készült a Yale orvosi karán, néhány sebészi maszkot viselő fogorvos tanoncot, és két arccal felfelé néző levágott emberi fejet ábrázol.

Mint kiderült, a képen szereplő egyetemi oktatót is beazonosították: Dr Falvio Uribe a connecticati egészségügyi központ egyetemének alkalmazottja, és a fogszabályozási program igazgatója is egyben.

„Valaki nagyon sajnálatos módon csinált egy képet.” – nyilatkozta Uribe a The Guardian-nek.

„Mindez olyan gyorsan történt, hogy abban a pillanatban fel sem tűnt, hogy milyen is a környezet.”

A Yale és az UConn Egészség alkalmazottai egyaránt biztosítottak bennünket, hogy megtették a megfelelő lépéseket, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő.

A Yale szóvívője hangsúlyozta, hogy a laboratóriumba való belépés előtt egyértelmű ábrákkal jelezték a hallgatóknak, hogy tilos fényképet készíteniük. Továbbá kiemelte, hogy az orvosi egyetem nagyon komolyan veszi a történteket.

„A Yale tantermében készült fénykép felháborító és megbocsájthatatlan. Teljesen eltér mindattól, amit a Yale elvár a hallgatóitól.” – tette hozzá Thomas Conroy, az egyetem szóvívője.

„A kar azon munkatársának, akinek gyakorlata alatt készültek az említett képek, felhívtuk a figyelmét az egyetem által megkövetelt értékrendek betartására.”

Forrás: www.dentistry.co.uk