CHICAGO, USA: A magyar fogászati- és plasztikai sebészeti  klinikák manapság az egészségügyi turizmus ágazat jól teljesítő szereplői. Egy egészségügyi szolgáltatások keresését és összehasonlítását szolgáló portál, a VisitandCare.com  jelentése szerint forgalmuk  2015 első negyedévében számottevően nőtt.

A nemzetközi szervezet felmérése szerint magyar egészségügyi  partnerszolgáltatóik gazdasági sikereit a munkatársak folyamatos továbbképzése, a személyi állomány növelése és az előremutató technológiák alkalmazása hozta meg.

Kiemelkedő termálvizes szállodakapacitása segítségével Magyarország az egészségügyi turizmus célállomásainak zászlóshajójává lépett  elő. Dán, német, olasz, orosz, skandináv, svájci, valamint brit betegek Magyarországra csábításával a helyi szolgáltatók egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az európai egészségügyi turizmus tortájából.

Csak nemrégiben nyitott új fejezetet Magyarország számára a Medical Tourism Association (Egészségügyi Turizmus Szövetség) – egy az egészségügyi turizmussal és globális egészségügyi ellátásiparral  foglalkozó nemzetközi szervezet – azért, hogy felhívja a figyelmet a közép-(kelet)-európai ország elérhető, magas színvonalú egészségügyi- és wellness szolgáltatásaira.

Egyre több páciens keres fogászati kezelést a magyar fővárosban,  Budapesten  – köszönhetően  a megfizethető kezelési költségeknek, a teljeskörű-és magas színvonalú  ellátásnak, a jól felszerelt és korszerű rendelők sorának, az olcsón elérhető európai repülőjáratoknak és a termálhotelek és számos turisztikai látványosság sokaságának. Ugyanakkor az alacsony költségek tűnnek a legvonzóbb faktornak: a legismertebb budapesti  plasztikai- és fogsebészeti klinikák skandináv-, brit- vagy egyesült államokbeli riválisaikkal szemben 40-70%-kal kínálják olcsóbban kezeléseiket – ismerteti a VisitandCare.com.

“A magyar szolgáltatási szegmensbe való jelentős befektetéseink eredményeképpen profitálunk az ő hatékony külföldi páciens – kezelési gyakorlatukból. Ezt összekapcsolva a mi – fejlődés mérésére is képes – szisztematikus szoftverünk munkájával 2015-re valamennyi szerződött partnerünknek tartós nyereségnövekedést célzunk meg.” összegezte Brandie Umar, a Visitandcare.com ügyvezető igazgatója.

A VisitandCare.com világszerte magánszemélyeknek kínál segítséget  a számára választott úticél helszínén a kezelőorvos kiválasztásában, az ingyenesen elérhető kezelések begyűjtésében és a megfizethető áron kínált kezelések felkutatásában. A cég megadja a  plasztikai sebészetben-, esztétikai fogászatban-, lézeres szemsebészetben-, meddőségi sebészetben-,  ortopéd sebészetben-, hajbeültetésben-, súlycsökkentő sebészetben-, szívsebészetben- , vagy  rákkezelésben specialistaként kiválasztott kezelőorvos, vagy kórház elérhetőségeit.

Forrás: www.dental-tribune.com