Korunk orvosi és  fogászati iparága rohamléptekkel fejlődik évről évre, szinte követhetetlenül. Az egyre gyorsuló technikai haladásban a fogászatban különösen két terület tört vezető szerepre, ezek az implantológia és a lézer alkalmazás. Mindkettő tipikusan a high tech megtestesítője egy igazán tradicionális “cerebro-manuális” szakmában. Mert a megfelelő kézügyesség mellett a szellemi felkészültség, a folyamatos tanulás is elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a kor színvonala egyre növekvő elvárásainak meg tudjon felelni. És emellett a folyamatos technikai előrehaladás is követelmény, mert enélkül egy modern gépet  már be sem tudunk kapcsolni. Az eljárásoknak egyre biztonságosabbaknak, egyre eredményesebbeknek, egyre kevéssé kellemetlennek és minél inkább minimál invazívaknak kell lenniük. Hogy miért? Mert ez ma  már elvárás.

Mi a tanfolyam célja?

A workshop tanfolyam alapvető célja az eddigiekben megismert elméleti tudás átültetése a gyakorlati munkába, az alap és elméleti tanfolyamok következő lépcsője, a legújabb technikai fejlesztések, új készülékek, eljárások saját kézzel való kipróbálása. A tanfolyam fontos része a lézer készülékek orvosi és fogorvosi szakma és kezelés specifikus bemutatása, a kezelési célok, módok, módszerek, alkalmazások bemutatása és begyakorlása különböző modelleken, maketteken. Számos hagyományos és új lézer készüléket ki lehet próbálni, hogy milyen kézben tartani és dolgozni vele, valamint megtapasztalható, hogy a különböző beállítások milyen műveletekre, kezelésekre alkalmasak az általános orvoslás, fogászat, szájsebészet, parodontológia, endodontia, szájhighiénia, protetika, implantológiai és egyéb  alkalmazások alkalmazásuk területén, és ezeket be lehet gyakorolni.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Általános fogorvosoknak ajánlott, mivel kipróbálhatják kezelések közben a készülékeket: mindennapi parodontológiai alkalmazás (a 45 év felettiek 90%-át érintő tasakkezeléshez), valamint  szájbetegségek – herpes, gingivitis, afta, stb. – gyógyítása, a napi protetikai munka kiegészítése, lágyrész korrekciók, lézeres gyökérkezelés, a fogszabályozás és a gyermekfogászat támogatására Implantológiai, szájsebészeti tevékenységhez a lézerek szinte nélkülözhetetlenek.
  • Implantológiára és szájsebészetre szakosodott orvosoknak lágyrészműtétekhez, esztétikai és funkcionális korrekciókhoz,periimplantitis kezeléshez, implantátum feltáráshoz a technikákat kipróbálni és begyakorolni.
  • Fogászati szakasszisztenseknek a mindennapi sebkezeléshez, gyulladáscsökkentéshez, fájdalomcsillapításhoz a soft lézer kezelés technikáját megtanulni
  • Dentálhigiénikusoknak az önálló munka részét képező tasakok APDT kezelés elsajátításához
  • Általános orvosoknak mind a sebészi mind a soft lézerek gyakorlati alkalmazására,

Mit nyerhet a tanfolyammal? Hogyan tudja felhasználni? Milyen új szolgáltatásokat tud nyújtani? Milyen készülékek kellenek? Hogyan fog megtérülni?

A legfontosabb “nyereség” a tanfolyam elvégzésével, hogy az eddigiekben elsajátított tudást át lehet ültetni a gyakorlatba is. Egyedülállóan, testközelből lehet megtapasztalni a készülékek használatát, kipróbálni a technikákat, fogásokat, egyszóval az elméletben látott kezeléseket megvalósítani maketteken.

A kezelések gyakorlati megismerése fontos lehet a kezelés sikerességének szempontjából, valamint a készülék vásárlás előtt állók számára fontos információval bírhat a leginkább testhezálló lézer kiválasztásában (tudatos választás). Vagyis annak az orvosi és  fogászati profilnak leginkább megfelelő paraméterekkel rendelkező gépet vegyenek, ami nem csak a vitrinben fog állni, hanem naponta tudják használni és megtérül az ára. Akinek esetleg már van készüléke, annak pedig segítünk a leghatékonyabb használat kialakításában, és segítünk abban, hogy gyakorlottan és bátran megkezdhesse a lézeres fogászati munkákat.

Igyekszünk rávilágítani a különbségre a minimális beruházással járó szoft lézer berendezések és a rutinszerűen alkalmazott nagyteljesítményű lézerek, valamint a speciális több tízmillió forintba kerülő eszközök között. Sok szempontból világossá válik, hogyan lehetséges a lézereket gazdaságosan alkalmazni, hogyan térülnek meg számunkra.

Korunk kihívásának megfelelően nagy lépést tehet előre, hogy lézer specialistává válhasson és a betegek egy jelentős része már csak emiatt is az ön rendelőjét fogja keresni.

A lézeres képzési program vezetője Dr. Gáspár Lajos, aki a Nemzetközi Fogászati Laser Világszövetség (WFLD) alapító, vezetőségi tagja, a Nemzetközi Szájüregi Laser Alkalmazói Szövetség  (SOLA)  alapító, vezetőségi tagja, az Amerikai Laser Társaság rendes tagja, a Journal of Oral Laser Applications szerkesztőbizottság tagja.

Vélemények a tanfolyamról

 

Kedvezmény

Jelentkezzen most a fogászati és orvosi lézeralkalmazás alapképzésünkre!

Már az első tanfolyam után megajándékozzuk GMC club kártyával, mellyel minden további GMC OK által szervezett tanfolyam díjából 5% kedvezményt biztosítunk*!

* A kedvezmény a bővített fokozatú sugárvédelmi alap- és továbbképzés díjára nem vonatkozik.

Ha növelni szeretné a szolgáltatásai színvonalát, akkor jelentkezzen komplett képzési programunkra (Laser Dentist és Laser Doctor ) asszisztensével együtt, aki a Laser Assistant oklevelet szerezheti meg!

Itt az idő a fejlődésre és a lehetőség, hogy a fogorvosok jelentkezzenek a Laser Dentist képzésre. (Általános orvosok részére Laser Doctor néven ugyanez a program elérhető).

A komplett képzési programban az alaptanfolyam mellett megtalálható a következő fokozatban a szoft lézerekról (kisteljesítményű lézerek) és APDT terápiáról (antimikrobialis photo dinamikus terápia) szóló tanfolyam,  melyet nem csak fogorvosoknak, de különösen szájhigiénikusoknak és asszisztenseknek is ajánlunk. Ebben sok gyakorlati ismeret található, mellyel a szájhigiéniai praxis felépítéséhez, az asszisztensek önálló munkájához adunk nagyon sok hasznos tanácsot.

Ezek mellett szerepel a nagyteljesítményű (sebészi) lézerekkel foglalkozó tanfolyam, aminek keretében a dióda, a széndioxid és egyéb lézertípusok kerülnek bemutatásra, illetve az egyes kezelési és műtéti technikákat ismertetjük, így az implantológiai, szájsebészeti, endodontiai, parodontológiai, általános orvosi és egyéb alkalmazások kerülnek előtérbe.

A fentiek gyakorlatba való átültetéséhez egy workshop keretében modell műtétekben és kezelésekben saját maga is gyakorolhatja az eddigiekban tanultakat, majd a klinikai lézer tanfolyam keretében betegkezelések is történnek már élőben.

Még nagyobbat szeretne előre lépni? Jobban ki akarja használni a saját és asszisztense munkaidejét? Írassa be asszisztensét a Laser Assistant képzésre, jöjjenek és tanuljanak együtt, hogy a közös munka még hatékonyabb legyen. Sőt, ha asszisztensének van lézeres képesítése, a szoft lézer kezeléseket nem a “rendelési időből” kell elvenni, hanem külön, önállóan, egy másik széken vagy másik időpontban a fogorvos felügyelete mellett is végezheti, szájhigiéniai munkájába beillesztheti extra szolgáltatásként! Főleg panaszos, parodontológiai problémákkal küzdő betegek estén KIEMELKEDŐEN hasznos!

További információ