A franciák mindig is nagy gondot fordítottak a megjelenésükre, fővárosuk a divatipar fellegvára, és most is egy új irányzattal rukkoltak elő, ezúttal azonban a divatguruk nem a Dior, Vuitton vagy éppen a Chanel ruhakreátorai, hanem a francia fogorvosok. Dr. Thierry Meyer április 25-én valósággal sokkolta a social media közösségét, amikor Facebook-oldalára egy majdnem 120 képből álló albumot töltött fel #dentisteàpoil – vagyis fogorvosok meztelenül – hashtaggel. A fotók hűek a címhez és anyaszült meztelenül ábrázolnak fogorvosokat, rendelői környezetben. A felvételek legkevésbé sem pornográfok, inkább amolyan franciásan elegánsak, a hangsúly ezúttal azonban nem a modellek idomain van, hanem a közös mondandón, a francia fogorvosok ugyanis így protestálnak kormányuk ellen.

Felhívásukban olvashatjuk, hogy a COVID-19 járvány elharapódzása óta legtöbbjük a tartalék védőfelszerelését más, a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknak, kórházaknak adta – de ha nem is tettek volna így, mostanra a kormány amúgy is rekvirálta azokat. Ezzel párhuzamosan az akut fogászati esetek ellátása ugyanolyan problémát jelent számukra, mint hazánkban is; tüntetésük oka, hogy nem tudják beszerezni a megfelelő védőeszközöket, amelyek szükségesen volnának a korrekt ellátáshoz.

Szemezgethetünk alulöltözött, egy szál lenyomatpisztollyal vagy éppen polimerizációs lámpával pózoló Kolleginák illetve hímtagjukat fogászati oktató mulázzsal, esetleg gumicsészével takaró Kollégák képei között. A kezdeményezés meglehetősen hatásosra sikerült – némi képzavarral élve – azt mondhatjuk, jó a „vírusmarketingje”: három nap alatt több mint 13 ezren osztották meg a bejegyzést.

1. ábra: „Miniszter Úr! Adja vissza nekünk azt, amivel felöltözhetünk, megvédhetjük magunkat!”

2. ábra: „Adják meg nekünk azokat az eszközöket, amelyekkel teljes biztonsággal felöltözhetünk, hogy megvédjük magunkat és a pácienseinket!” 

3. ábra: „Fogorvos vagyok, de május 11-től építész leszek.”

További képek megtekinthetők a linken:
https://www.facebook.com/thierry.meyer.52090/media_set?set=a.2927880443961330&type=3

Köszönettel tartozom Fodorné Koller Zsuzsannának, volt francia tanárnőmnek a fordítás során nyújtott segítségéért!

Dr. Radánovics-Nagy Dániel

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.