huszak_andras

Dr. Huszák András

Az OralStudio Fogászati-és Szájsebészeti Szakorvosi Ambulancia vezetője, magánorvos. A Magyar Arc- Állcsont és Szájsebészeti Társaság vezetőségi tagja. 3 éve Dentium felhasználó.

„Csaknem 30 éve foglalkozom implantációval, és az általam használtak közül az egyik legkiemelkedőbb rendszer a Dentium.”

– Egy jó rendszer hosszú távú megoldásokat kínál…
„Egy implantátum rendszer sikere hosszútávon négy alapvető dolgon múlik. Elsősorban, hogy könnyű legyen a felhasználhatósága, precíz munkát lehessen vele végezni, tartós legyen a bennmaradás, valamint hogy esztétikus és természetesen jó funkciójú pótlás készülhessen belőle.”

 – Az árra mind a szakma, mind pedig a páciens roppant érzékeny…
„Tapasztalatom szerint nem igazán ár – érték arányosak az implantátumok, itt arra gondolok, hogy nem feltétlenül kell drága rendszert vásárolni ahhoz, hogy jót kapjunk. Lehet egy olcsóbb rendszer is tartós. A Dentium ebből a szempontból is egy jó választás, hiszen közepes áron jutunk hozzá egy igazán megbízható és professzionális implantátumhoz. Egy szakorvosnak vagy éppen egy rendelőnek érdemes általában több, nem túl sok féle rendszerrel dolgozni, hogy a betegnek is lehessen választási lehetősége.”

szoro_1oldal_munka

– Az orvos az implantátum rendszerben, a páciens az orvosban bízik…
A páciens nem látja igazán a rendszert, nem fogja menetemelkedésekben, átmérőkben mérni az implantátumokat – pusztán a fájdalommentesség és a tartósság a fő szempont. És nem utolsó sorban az ár…

A behelyezés és annak fájdalommentessége nyilván az orvos rutinján múlik. A tartósság viszont nagyban a rendszer kidolgozottságától és az anyagától függ. Három éve használom a Dentium implantátum rendszert – természetesen csak erre az időszakra vonatkoztatva – a bennmaradási arány 97-98 százalék.

szoro_2oldal_munka

– Érdemes az újdonságokra odafigyelni…
Jó néhány kolléga a beszerzési ár alapján választ magának implantációs rendszert. Nyilván itt a nagyobb haszon reménye dominál – ezt nem tartom jó politikának. Sok implantátum azzal próbál a piacra betörni, hogy jóval az átlagos ár alatt pozícionálja önmagát. Tapasztalatból mondom, hogy érdemes óvatosnak lenni, mivel ez gyakran a minőség rovására megy. Nem nagyon ismerek olyan implantológust, aki csak egy rendszerre állt volna rá- és ez így is van rendjén. Érdemes figyelni az újdonságokra, én is így tettem, amikor a Dentium megjelent a hazai piacon…